O tânără de etnie romă a ajuns în Parlamentul European. A fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie

Perla Scripcariu, geniala de etnie romă admisă la cinci universităţi din Marea Britanie, a ajuns să lucreze la Bruxelles în Parlamentul European. Este angajată la cabinetul unui europarlamentar.

03 sept. 2015, 16:18
O tânără de etnie romă a ajuns în Parlamentul European. A fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie

La doar 19 ani, Perla Scripcariu, o tânără de etnie romă din Botoşani a ajuns să lucreze în Parlamentul European, la Bruxelles, ca şi consilier la un cabinet europarlamentar, potrivit adevarul.ro. Fata a luptat de mică cu greutăţile şi prejudecăţile, dar a reuşit să termine cu brio un liceu de elită, Colegiul Naţional „A.T. Laurian” din Botoşani, să promoveze Bac-ul cu o notă mare şi în cele din urmă să fie dorită de cinci universităţi din Marea Britanie.

Deşi provine dintr-o etnie de multe ori blamată, abandonată la naştere de propria mamă, Perla a crescut sub oblăduirea unei mătuşi tot de etnie romă şi a reuşit să înfrângă prejudecăţile, atrăgând prin succesul şi atitudinea ei atenţia europarlamentarului PNL Dan Buda. Acesta s-a decis să-i ofere un post de consilier la cabinetul său de europarlamentar de la Bruxelles.

Perla Scripcariu a fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie: Birmingham, Portsmouth, Greenwich, Coventry şi Kent. În cele din urmă, Perla a ales să studieze Ştiinţele Politice la Universitatea din Birmingham.

Citeşte şi: Povestea elevei de etnie romă care a fost acceptată la cinci universităţi din UK