O tânără de origine română, fotomodel, candidează pentru un partid în Italia. „Marş în ţara ta de r…h!” VIDEO

Aylin Nica are 20 de ani, este studentă, model şi va candida în Italia pentru postul de consilier în Vignola. Tânăra cu origini româneşti este acum contestată şi de unii dintre conaţionalii ei, care o acuză că s-a înscris pe listele unui partid extremist, dar şi de italienii care detestă străinii.

18 sept. 2020, 18:28
O tânără de origine română, fotomodel, candidează pentru un partid în Italia. „Marş în ţara ta de r…h!” VIDEO

Aylin Nica trăieşte în Italia de 11 ani, este studentă la economie şi marketing şi are cetăţenie italiană. Născută în Turcia, ea s-a mutat cu familia la Vignola şi s-a integrat perfect în societatea italiană. Mai mult, s-a înscris în Liga Nordului, un partid naţionalist italian condus de Matteo Salvini, iar acum va candida pentru Consiliul Local Vignola. Decizia sa nu este văzută cu ochi buni de românii care consideră că Liga Nordului este un partid extremist, dar nici de italienii care sunt împotriva străinilor, scrie presa italiană.

Pe reţelele sociale, tânăra a fost făcută „Ţiganca din Vignola”, iar altcineva i-a scris: „Ţiganco, marş în ţara ta de r…t”, dar n-au lipsit nici mesaje precum: „Te-ai vândut partidului care urăşte oamenii la fel ca părinţii tăi, care s-au mutat în altă parte pentru a trăi mai bine”, „Ţiganco! Ai numai r…t în creier!”, „Eşti mai potrivită pentru Miss Italia decât pentru politică!”.

„Nu există autorităţi sau campioni ai sexului frumos care să intervină pentru „a-şi rupe hainele”, aşa cum se întâmplă întotdeauna. Contestatarii folosesc un limbaj rasist, violent şi sexist pentru a ataca un candidat al Ligii, un partid acuzat că este rasist. De când avea 9 ani, locuieşte în Vignola, în provincia Modena, studiază acolo, îi dă o mână de ajutor mamei sale în barul familiei şi ocazional este model şi prezintă moda (este uimitor de frumoasă). Cu toate acestea, aspiraţia sa nu este să defileze, ci să candideze pentru consiliul oraşului şi să fie un punct de referinţă pentru comunitatea sa de tineri, italieni din prima, a doua şi a treia generaţie”, este descrierea făcută româncei de presaa italienă.

„Dacă aş crede că Lega (n.r. – Liga de Nord) este un partid rasist, nu aş fi candidat pentru ei. N-am suferit niciodată vreo discriminare, nici această atitudine pe care am văzut-o în ultimele zile. Când mi s-a făcut propunerea, am ştiut că voi stârni ura unor oameni”, a spus Aylin Nica.

„Am decis să mă pun la dispoziţia comunităţii mele pentru că am trăit acolo de când eram mică şi să reprezint mulţi tineri din Vignola care au o istorie similară cu a mea, dar şi pentru cei care poate nu au o istorie ca a mea, dar sunt tineri”, a mai afirmat Aylin Nica.