O tânără misterioasă scandalizează Arabia Saudită. Se plimbă pe stradă în FUSTĂ SCURTĂ. Imaginile au apărut pe Twitter VIDEO

Autorităţile saudite au lansat o anchetă după ce pe reţeaua de socializare Twitter a apărut o înregistrare în care se vede o tânără necunoscută plimbându-se pe un drum ce pare a fi într-un deşert locuit, în fustă scurtă şi într-un top care se uneşte cu fusta, dar lasă să se vadă o talie neacoperită total. 

18 iul. 2017, 20:16
O tânără misterioasă scandalizează Arabia Saudită. Se plimbă pe stradă în FUSTĂ SCURTĂ. Imaginile au apărut pe Twitter VIDEO

Înregistrarea video durează câteva secunde, iar identitatea tinerei a fost imposibil de detectat, cel puţin până acum. Cineva o filmează în timp ce tânăra merge pe o străduţă, într-o zonă din deşert identificată ca fiind satul istoric din Ushaiqir, din provincia Najd, din centrul ţării – leagănul wahhabismului şi al fondatorului acestuia.

Înregistrarea a provocat stupoare  şi furie naţională, într-una dintre cele mai conservatoare ţări din Golf. Ţinuta fetei este total contrară oricărui cod vestimentar în vigoare în regatul wahhabit, foarte strict în materie de vestimentaţie.

După publicarea imaginilor, au apărut comentarii pe această temă. Unii au salutat curajul necunoscutei de a se fi prezentat atât de sfidător faţă den obiceiurile saudite, iar altele, din contră, au fost de părere că acest „afront” trebuie să înceteze imediat, scrie bbc.com.

Deocamdată nimeni nu ştie dacă necunoscuta este de origine saudită sau de naţionalitate străină. Guvernatorul provinciei a ordonat să se facă anchetă asupra acestui caz şi să se afle identitatea misterioasei tinere.