O tânără superbă a rămas paralizată de la gât în jos, după un exerciţiu făcut la sala de forţă FOTO

Tânăra de 23 de ani pasionată de fitness și-a rupt o vertebră în timp ce făcea abdomene inverse, fiind legată de un aparat cu o centură.

21 feb. 2018, 14:59

Absolventa de drept din Brazilia, Marcelle Mancuso, a trecut prin momente înspăimântătoare la sala de forță, scrie libertatea.ro. În timp ce făcea abdomene legată de un aparat, centura de care era prinsă s-a rupt. Tânăra s-a lovit la cap și a fost diagnosticată cu tetraplegie, o paralizie care i-a afectat mâinile și picioarele, potrivit thesun.co.uk.

Citeşte şi O epidemie periculoasă se răspândeşte cu repeziciune. Au fost confirmate 353 de cazuri şi 98 de decese

Doctorii i-au fixat coloana vertebrală cu șase șuruburi și o placă de titan, avertizând că ea ar putea rămâne paralizată pe viață.

Marcelle a luptat însă cu toată forța pentru a-și recăpăta mobilitatea și, după luni de fizioterapie, a început să-și miște, pe rând, câte un deget.

Acum, brazilianca s-a întors în sala de forță, acolo unde reușește să facă din nou abdomene inverse.

„Doctorii nu știau dacă voi mai putea merge vreodată sau voi rămâne imobilizată la pat pentru totdeauna. Mi-a fost frică, dar speranța mea a fost mai puternică, mulțumindu-i lui Dumnezeu că sunt în viață. Părinții mei erau disperați și înspăimântați să nu mă piardă, dar eu am fost mereu foarte determinată”, a declarat Marcelle.

Despre recuperarea minune, tânăra a povestit: „Am dat tot ce e mai bun din mine în fiecare zi la fizioterapie. Am gândit că dacă mobilitatea nu va reveni, acest lucru nu va fi din cauza mea, ci a destinului. Am fost dispusă să lupt până în ultimul moment. Treptat, mobilitatea a revenit. Doctorii au fost surprinși de cum m-am recuperat”.