O ţară arabă le permite în sfârşit femeilor să meargă cu bicicleta, cu anumite condiţii

Femeile din Arabia Saudită au primit undă verde pentru a merge cu bicicleta sau motocicleta cu condiţia de a fi însoţite de un bărbat din familie şi de a fi îmbrăcate 'respectabil', a informat, luni, presa locală, potrivit Agerpres.

01 apr. 2013, 18:33
O ţară arabă le permite în sfârşit femeilor să meargă cu bicicleta, cu anumite condiţii

Ziarul saudit Al Yum a semnalat că femeilor li se permite să folosească aceste două mijloace în locurile lipsite de tineri care le-ar putea agresa.

Femeilor saudite li se interzice folosirea bicicletelor sau motocicletelor ca ‘mijloc de transport’, utilizarea acestora fiindu-le permisă doar pentru a se ‘distra’ cu rudele.

În Arabia Saudită este în vigoare o strictă interpretare a legii islamice, sharia, care impune separarea bărbaţilor de femei în spaţiile publice. Totodată, femeile nu pot călători în afara ţării fără un bărbat din familie sau tutore.

Regele Abdallah bin Abd al-Aziz Al Saud a dispus în ultimii doi ani să li se permită femeilor să participe în calitate de candidat şi de elector la alegerile municipale, precum şi intrarea acestora în Consiliul Consultativ, ‘Shura’.