O ţară întreagă este în stare de şoc. Procurorul general şi câinele său au fost ucişi în faţa casei

Rachelle Bergeron, fost avocat în New York şi detaşată ca procuror general în Federaţia Microneziei, a fost ucisă cu focuri de armă în faţa reşedinţei sale din Insula Yap. Ea se întorcea de la plimbare cu câinele, în atac fiind ucis şi animalul

16 oct. 2019, 10:12

Rachelle Bergeron a fost împuşcată în jurul orei 7 seara, a anunţat guvernatorul insului, Henry Falan. Soţul acesteia, Simon Haemmerling, era acasă când a avut loc asasinatul, auzind împuşcăturile. El, împreună cu un vecin, au dus-o pe femeie imediat la Yap Memorial Hospital, dar rănile suferite i-au fost fatale, medicii doar constatând decesul când au ajuns s-o examineze.

Rachelle Bergeron avea 33 de ani şi se mutase pe insulă în 2015, pentru a fi asistenta procurorului general al insulei Yap. Anul acesta ea fusese chiar instalată în funcţia de procuror general al insulei, pe care o deţunea şi la momentul asasinatului. FBI-ul a trimis o echipă la Yap pentru a investiga această crimă.

Potrivit profilului său de pe LinkedIn, Rachelle Bergeronşi-a luat diploma în drept la Universitatea din Florida, în 2010. Originară din Wisconsin, aa era membră a Baroului din New York, iar anterior a lucrat în New York, Washington DC şi Asia de Sud. Ea şi soţul său se pregăteau să celebreze un an de la căsătorie.