O Tesla de 130.000 de dolari a luat foc în mers, cu şoferul la volan, la 3 zile după ce fusese cumpărată

O mașină electrică Tesla Model S Plaid a fost cuprinsă de flăcări în timp ce proprietarul o conducea, la doar trei zile după ce a cumpărat-o. Modelul face parte din gama de top, a fost lansat în luna iunie și a costat 129.900 de dolari.

02 iul. 2021, 21:28
O Tesla de 130.000 de dolari a luat foc în mers, cu şoferul la volan, la 3 zile după ce fusese cumpărată

Șoferul, un antreprenor, după cum a declarat avocatul acestuia, nu a putut inițial să iasă din mașină, pentru că sistemul electronic de la uși s-a blocat, iar proprietarul automobilului Tesla a fost nevoit să „folosească forța pentru a scăpa”, a spus avocatul Mark Geragos.

Mașina a mai mers aproximativ 10-12 metri, apoi s-a transformat într-o „minge de foc”, incidentul petrecându-se într-o zonă rezidențială, lângă casa proprietarului din Pennsylvania.

„A fost o experiență îngrozitoare”, a spus Geragos. „Acesta este un model nou-nouț… Facem o investigație. Solicităm ca S Plaid să fie blocat până se va stabili ce s-a întâmplat”, a mai spus el.

Tesla nu a comentat deocamdată incidentul

Directorul executiv Tesla, Elon Musk, a promovat acest model spunând că este o mașină „mai rapidă decât orice Porsche, mai sigură decât orice Volvo” la un eveniment de lansare de la fabrica producătorului auto din Fremont, California, luna trecută.

Tesla S Plaid incendiată

La începutul lunii aprilie, el a declarat că noul sedan Model S și versiunea sport Model X au un nou pachet de baterii, potrivit Digi24.

„A fost nevoie de un update pentru a ne asigura că bateria noului S / X este sigură”, a spus Musk într-o conferință, explicând întârzierile de producție.

Pompierii locali au postat niște imagini pe Facebook care, între timp, au fost șterse. Incidentul este investigat și de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) care „va lua măsurile necesare pentru a proteja publicul”, a precizat într-un comunicat.

Citeşte şi: Avion Boeing 737, amerizare de urgenţă în largul insulelor Hawaii