O toamnă plină de culori: Cum să ne amenajăm casa în spiritul sezonului FOTO

Toamna este anotimpul preferat pentru mulţi dintre noi, datorită culorilor sale pastelate. În plus, o dată cu începutul unui nou sezon, vin şi noile tendinţe în designul interior şi în decoraţiuni, ce ne vor face viaţa mai frumoasă acasă sau la birou.

14 sept. 2012, 05:39

Toamna este momentul când ne facem casa mai comfortabilă şi mai călduroasă, mai ales prin culorile şi texturile materialelor folosite. Puteţi opta să vă refaceţi complet locuinţa, în cazul în care toamna este anotimpul preferat şi doriţi să vă bucuraţi de culorile şi de simbolurile ei pe tot parcursului anului, sau puteţi doar să adăugaţi câteva decoraţiuni care să schimbe temporar aspectul casei.

Expertul mondial în culori şi cel care dă tendinţa pentru sezoane, Pantone, ne arată că culorile acestei toamne sunt uşor diferite faţă de ceea ce ne aşteptam noi de obicei. Anul acesta avem nuanţe inedite de portocaliu şi de verde, precum şi culori noi pentru toamnă, precum roz, violet şi albastru. Culorile de care aveţi nevoie sunt prezentate în următoarea imagine.

Bineînţeles, nu veţi folosi toate aceste culori împreună în casa dumneavoastră, ci combinaţii între ele.

Culoarea anului este o nuanţă de portocaliu, Tangerine Tango. Nu va arăta prea frumos pe pereţi, însă este o nuanţă superbă pentru accesoriile din casă, care vor atrage atenţia – precum perne, covoare, perdele şi alte obiecte decorative. Puteţi combina această culoare cu nuanţa sa complementară, verdele Bright Chartreuse. Dacă doriţi şi mai multe culori, puteţi adăuga la această schemă şi albastrul Olympian Blue. Puteţi opta pentru un vas cu portocale sau cu lămâi verzi, pentru a obţine cel mai uşor decoraţiunile pe aceste culori.

Pentru camera fetiţelor puteţi încerca o combinaţie între cele două nuanţe de roz Rose Smoke şi Pink Flambe, împreună cu Tangerine Tango, iar pentru un aspect masculit, French Roast, Olympian Blue şi Titanium.

Iată câteva exemple de design interior pentru toamnă.

 

Toamna poate fi cel mai uşor reprezentată în casă prin obiectele decorative: de la dovleci, la ghinde, porumb uscat, fructe de sezon – precum merele, perele şi strugurii, sau tot felul de frunze uscate, frumos colorate.