O tornadă a făcut ravagii în Belgia. Zeci de oameni răniţi şi case puse la pământ de vijelie VIDEO

Imagini de coşmar în Belgia, după ce o tornadă puternică a lovit oraşul Beauraing, din sudul ţării. Cel puţin 17 oameni au fost răniţi, iar zeci de locuinţe au fost puse la pământ de natura dezlănţuită.

20 iun. 2021, 21:09
O tornadă a făcut ravagii în Belgia. Zeci de oameni răniţi şi case puse la pământ de vijelie VIDEO

O tornadă a făcut ravagii în Belgia. Vârtejul uriaş s-a năpustit în acest weekend asupra localității Beauraing.

Presa din Belgia a prezentat imagini în care apar clădiri cu acoperişuri smulse, geamuri sparte şi maşini avariate după furtuna de sâmbătă, 19 iunie. Au fost raportate pagube la 92 de clădiri, iar aproximativ 10 structuri au fost grav avariate şi nu mai sunt locuibile, transmite agenţia DPA, citată de Gândul.

O tornadă a făcut ravagii în Belgia. Vântul puternic a pus la pământ clopotniţa unei biserici

Cele mai multe dintre persoanelor rănite se aflau pe terasa unei cafenele la momentul producerii furtunii, după cum susţin martorii. Localnicii mărturisesc că nu au mai văzut în viaţa lor asemenea fenomene meteorologice.

Localitatea Beauraing este situată la sud de oraşul belgian Namur, în apropiere de frontiera cu Franţa.

Citeşte şi: Tragedie în Belgia! Român mort și alți nouă răniți, după ce o școală în construcție s-a prăbușit

De asemenea, trei oameni au murit și alți 20 au fost răniți în orașul Anvers după ce o clădire în construcție s-a prăbușit vineri după-amiază. Printre cei decedați se afla și un român, lucrător în construcții. Cauzele prăbușirii clădirii sunt verificate de autoritățile care au demarat o anchetă. Potrivit ultimului bilanț, au fost răniți patru cetățeni români, doi ucraineni, un portughez și încă un bărbat a cărui naționalitate nu a fost precizată. Doi muncitori sunt dați dispăruți.

Citeşte şi: Imagini uluitoare cu o tornadă în Marea Neagră! Vârtejul uriaş, surprins de marinari VIDEO