Mai mulți elefanți au scăpat dintr-o rezervație. Haos uriaș pe străzile din oraș! Au făcut distrugeri de un milion de dolari

O turmă de elefanți din China care au scăpat dintr-o rezervație au făcut distrugeri pe o distanță de sute de kilometri, iar pagubele depășesc 1 milion de dolari.

02 iun. 2021, 15:06
Mai mulți elefanți au scăpat dintr-o rezervație. Haos uriaș pe străzile din oraș! Au făcut distrugeri de un milion de dolari

O turmă de elefanți, care au fugit de la o rezervație din sud-vestul Chinei, au distrus culturi și hambare de cereale pe o distanță de 500 de kilometri din regiuean Yunnan, iar pagubele se ridică la  1,07 milioane de dolari.

În afară distrugerii culturilor de cereale, elefanții au secat și un izvor de apă, fapt care i-a îngrijorat pe locuitori din cauză că afectează fertilitatea solului.

Elefanții sunt o specie protejată în Asia și nu se știe de ce au fugit din rezervația unde locuiau. Începând cu jumătatea lunii aprilie, elefanții au distrus distrus aproximativ 56 de hectare de culturi.

Autoritățile din Yunnan au anunțat că elefanți se află momentan la doar 20 de kilometri de capitala provinciei Kunming, unde locuiesc milioane de oameni.

Până acum locuitorii Chinei au încercat să ia măsuri împotriva invaziei animalelor, aceștia au pus alimente în anumite zone și au blocat drumurile cu camioane.

Cauza invaziei elefanților este expansiunea pădurilor

Numărul de elefanți sălbatici din Yunnan este în creștere și a ajuns la aproape 300 în 2021, față de 1980 când numărul elefanților erau de doar 193.

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți elefanți sălbatici din Asia s-au îndepărtat de rezervația unde locuiau și au ajuns lângă așezările umane unde au făcut distrugeri importante. Potrivit autorităților, cauza evadării elefanților este că plantele pe care ei le mănâncă au fost înlocuite de soiuri necomestibile din cauza expansiunii pădurilor, titrează Libertatea.