O ucraineancă poveștește despre voluntarul din Gara de Nord, care a ajutat-o pe ea și pe fiica sa. „Ne-am găsit îngerul!”

O ucraineancă și fiica sa au fost ajutate de un voluntar din Gara de Nord. Femeia și fiica sa s-au refugiat în România în martie 2022 și au rămas impresionante de bunătatea românilor.

22 feb. 2023, 11:25
O ucraineancă poveștește despre voluntarul din Gara de Nord, care a ajutat-o pe ea și pe fiica sa. „Ne-am găsit îngerul!”

O femeie ucraineancă s-a refugiat în România în martie 2022, împreună cu fiica sa, unde au fost ajutate de un voluntar din Gara de Nord.

Femeia a postat pe Facebook o poză surprinsă de la spate cu băiatul care o ține pe fiica sa de mână. Aceasta a scris povestea emoționantă și întreabă pe Facebook de băiatul voluntar care le-a ajutat, pentru a-i mulțumi. A apelat la membrii grupului „Uniți pentru Ucraina”, dacă îl recunoaște din poza făcută de femeie și adaugă că fiica sa și astăzi, dup aproape un an, întreabă dacă îl va întâlni din nou pe „îngerul din gară”.

Citește și Refugiații ucraineni, recunoscători României pentru ajutorul oferit. Mesaje emoționante de 1 Decembrie: „Ne-ați stins durerea, ne-ați deschis porțile”

„Dragi români, scriu o carte despre cât de minunați sunteți. Trebuie să găsesc un băiat care a fost voluntar la Gara de Nord în martie 2022. Vreau să îi mulțumesc și să vorbesc cu el. Fiica mea mă întreabă și astăzi când îl vom întâlni din nou pe îngerul din gară. Dacă cineva îl recunoaște pe primul nostru înger român, vă rog să îmi dați contactul lui. Scuze pentru calitatea slabă a pozei, dar eram șocată”, a scris femeia pe Facebook.

Postarea femeii a fost văzută și de Andrei, voluntarul român care le-a oferit ajutor. Băiatul a spus că „își aduce aminte perfect de ea”. „Mulțumesc mult! Ne-am găsit îngerul”, a spus Antonia, femeia din Odesa.

Citește și Gest de solidaritate. Membrii trupei IL VOLO au adus alinare copiilor ucraineni refugiaţi în Italia