O ursoaică cu pui a sărit pe o maşină şi a lovit cu labele portiera din dreptul şoferului. Imagini incredibile surprinse în Buşteni

O ursoaică cu pui a fost filmată în timp ce ataca un autoturism în staţiunea Buşteni. Şoferul a fost la un pas să calce puii care alergau în faţa maşinii.

23 aug. 2021, 20:35
O ursoaică cu pui a sărit pe o maşină şi a lovit cu labele portiera din dreptul şoferului. Imagini incredibile surprinse în Buşteni

​O ursoaică cu pui a fost filmată în timp ce a sărit pe o maşină şi a lovit cu labele portiera din dreptul şoferului. Incidentul s-a petrecut  pe o stradă din staţiunea Buşteni, în apropiere de DN1.

O ursoaică cu pui a atacat o maşină în Buşteni

Citeşte şi Urs urcat pe o mașină, filmat într-o zonă turistică din Argeș

Ursoaica şi puii ei se căutau resturi de mâncare într-o pubelă de gunoi, iar în momentul în care maşina a ajuns în dreptul lor, ursoaica a sărit pe autoturism şi a început să lovească cu labele în portiera din dreptul şoferului, apoi a luat-o la fugă după mașină.

Şoferul a apăsat pedala de accelerație, şi a reuşit să evite în ultima clipă puii care alergau în faţa maşinii.

Jandarmii prahoveni au avut în acest sfârşit de săptămână 17 intervenţii în zone în care a fost semnalată prezenţa urşilor, a anunțat luni Jandarmeria Prahova.

Duminică, un grup de turiști a solicitat sprijin la 112 deoarece pe traseul turistic parcurs de ei, respectiv Poiana Stânii-Poiana Țapului, s-au întâlnit cu un urs. Animalul sălbatic a început să-i urmărească, iar unul dintre turiști a luat decizia de a abandona un rucsac, pentru a-i distrage atenția acestuia și a câștiga timp să se îndepărteze de potențialul pericol. Împreună cu patrula de jandarmi, turiștii au revenit apoi pe traseu, de unde au recuperat o parte din bunuri și ceea ce a mai rămas din rucsacul distrus de urs, conform Jandarmeriei Prahova .

Citeşte şi Recensământ fără precedent al urşilor, lansat de România. Care sunt temerile ONG-urilor

Recomandările autorităților pentru astfel de situații:

păstrați-vă calmul și încercați să vă îndepărtați de zona respectivă;
nu vă apropiați pentru a face fotografii sau pentru a-i hrăni;
faceți zgomot, acesta îi sperie;
solicitați sprijin prin apel la numărul de urgență 112.