O vedetă americană se pregăteşte să candideze la Casa Albă în 2020

Faimoasa Oprah Winfrey se gândeşte serios să candideze la Casa Albă în 2020. Prietenii o recomandă şi o susţin în acest proiect ambiţios, dar sunt şi voci care neagă eventualele calităţi ale vedetei pentru o asemenea funcţie.

09 ian. 2018, 14:15
O vedetă americană se pregăteşte să candideze la Casa Albă în 2020

Sursele citate de CNN susţin că și unele persoane din cercul apropiaților lui Winfrey îi cer insistent, în privat, să candideze, dar Oprah nu s-a hotărât încă.

În trecut, Winfrey a declarat că nu este interesată să candideze la preşedinţie, spunând când a fost întrebată despre alegerile prezidenţiale din 2020 într-un interviu pentru CBS din octombrie că „Nu voi candida la nicio funcţie”. Cu toate acestea, Los Angeles Times îl citează pe Stedman Graham, partenerul de viaţă al vedetei, că ar fi spus, duminică: „Oamenii sunt cei care decid… ea ar face asta cu siguranţă”.

În lumea divertismentului, formularea „președinta Winfrey” a fost pe buzele tuturor după ce vedeta a fost recompensată pentru întreaga activitate cu premiul „Cecil B. DeMille” la gala Globurilor de Aur care a avut loc duminică seară la Los Angeles. Winfrey a devenit prima femeie de culoare care a primit acest premiu. „Oprah, candidată la președinție” a fost principala temă de discuție în programele de televiziune de a doua zi.

Prezentatorul de televiziune Charles Adler, a scris pe reţelele de socializare că „Trei preşedinţi începând cu anii ’80 şi-au câştigat cu uşurinţă eticheta de buni comunicatori: Reagan, Clinton şi Obama. #OprahWinfrey ar putea fi următoarea”. Actriţa şi vedeta de televiziune a fost ovaţionată atunci când a făcut referire la bărbaţii care s-au folosit de puterea lor pentru a reduce femeile la tăcere: „Timpul lor s-a scurs!”.

Citeşte şi Cine sunt cele mai admirate personalităţi din Statele Unite

Charles Adler, un alt prezentator de televiziune, scrie: „Trei preşedinţi începând cu anii ’80 şi-au câştigat cu uşurinţă eticheta de buni comunicatori: Reagan, Clinton şi Obama. #OprahWinfrey ar putea fi următoarea”.

În vârstă de 63 de ani, Oprah Winfrey a fost răsplătită la Globurile de Aur pentru faptul că reprezintă un model pentru femei şi pentru că a promovat personajele feminine puternice. Winfrey şi-a folosit notorietatea pentru a sprijini candidaţi la prezidenţiale din partea Partidului Democrat: Barack Obama, atunci când lupta pentru a deveni primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, în 2008, şi Hillary Clinton în campania împotriva lui Trump din 2016. De altfel, însăși Ivanka Trump, fiica preşedintelui Statelor Unite, a apreciat discursul „mobilizator” şi „inspiraţional” pe care actriţa şi vedeta de televiziune Oprah Winfrey l-a susţinut la gala Globurilor de Aur de duminică seară, relatează News.ro.

Mesajul Ivankăi Trump a primit, pe Twitter, răspunsuri dintre cele mai diverse – de la dezgust la batjocură. Cei mai mulţi utilizatori ai platformei social media au făcut referire la acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse tatălui ei, Donald Trump, în urmă cu un an, dar şi la acţiunile politice ale preşedintelui american.