O vilă rafinată din centrul Bucureștiului este scoasă la vânzare! Construcția are peste 500 de metri pătrați și are un preț care te va șoca

O superbă vilă din centrul Bucureștiului este scoasă la vânzare pentru un preț șocant. Aceasta se remarcă prin stilul arhitectural cu totul special, dar și prin suprafața imobilului și a curții.

16 aug. 2023, 12:51

Se oferă spre vânzare, la prețul de 1.520.000 de euro, o vilă construită într-un stil modernist de către renumitul arhitect Tiberiu Niga. Această vilă este situată în inima orașului și se află în prezent în proces de restaurare. Detaliile arhitecturale sunt remarcabil de bine conservate, adăugând un plus de valoare proprietății.

Citește și: Cum arată casa în care a crescut Tzancă Uraganu. Acum locuiește într-o vilă care se învârte după soare, dar copilăria și-a petrecut-o într-o căsuță extrem de modestă

Ceea ce face această vilă deosebită este atât arhitectura sa distinctivă, cât și poziționarea sa ultra-centrală. Dispune de peste zece camere, organizate în două apartamente separate, unul la parter și altul la etaj, fiecare cu acces propriu. Datorită acestui aspect, vilă poate servi în diferite scopuri. Poate fi transformată într-o reședință de ambasadă, o clinică medicală, un cabinet de avocatură sau chiar un sediu de firmă pentru diverse activități care necesită o locație de prestigiu și o zonă bună din oraș.

Această proprietate exclusivistă prezintă o oportunitate unică pentru cei care doresc să investească într-un spațiu cu adevărat special, cu istorie arhitecturală remarcabilă și poziționare de excepție în centrul Bucureștiului. Detaliile bine păstrate și posibilitățile versatile de utilizare fac din această vilă o alegere excelentă pentru diverse destinații comerciale sau rezidențiale de înaltă clasă.

Cum este împărțită superba vilă din centrul Bucureștiului

Suprafața totală a vilei este de aproximativ 550 de metri pătrați, dispusă pe trei niveluri – demisol, parter și etaj. Vila are, de asemenea, un pod mansardabil, cu acces direct dintr-o scară secundară, oferind o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, apropiată ca dimensiune de spațiile de la nivelurile inferioare.

Amplasată pe un teren generos de 800 de metri pătrați, proprietatea oferă o curte spațioasă de peste 500 de metri pătrați, ceea ce reprezintă un aspect cu adevărat deosebit în contextul zonei ultra-centrale în care se află. Această curte oferă o oază de verdeață și intimitate pentru o locuință de lux. În partea din spate a curții se găsesc un garaj și o magazie, adăugând practic utilitate proprietății.

Vila este situată pe o stradă cu valoare istorică în capitală, cunoscută pentru diversitatea stilurilor, detaliilor și formelor caselor care își conferă personalitate întregului cartier. Cele două apartamente individuale, situate la parter și primul etaj, beneficiază de intrări separate, dispuse în oglindă. Aceste intrări sunt marcate de uși cu feronerie geometrică de înaltă valoare arhitecturală. Elementele de feronerie sunt prezente ca element de design recurent, atât la nivelul ferestrelor, cât și în detaliile decorative ale gardului.

Interiorul vilei emană un nivel înalt de confort rafinat și eleganță subtilă, datorită detaliilor ornamentoale ale texturilor și combinațiilor inedite de materiale. Aceste aspecte sunt evident vizibile în parchet, în holul lambrisat, precum și în mozaicul și faianța originală din baie. Spațiile camerelor din cadrul proprietății sunt generoase din punct de vedere al dimensiunii și bine luminate. În plus, o parte dintre camere păstrează sobele și piesele de mobilier și decor originale, creând astfel o adevărată capsulă a timpului.

Arhitectura vilei se situează la intersecția dintre curentul modernist și stilurile „Modern Deco” sau „International Deco”. Aceste stiluri favorizează formele geometrice simple, cu o accentuare clară a liniilor orizontale, echilibrate prin detalii elaborate. Astfel, vila îmbină cu pricepere caracteristicile acestor stiluri, reflectând o abordare artistică deosebită și aducând în prim-plan frumusețea estetică într-un mod subtil și sofisticat.

Citește și: Georgiana Lobonț își construiește vilă cu piscină. Cum arată palatul în care artista se va muta cu familia