O vizită scurtă în România i-ar putea costa locul de muncă pe doi poliţişti români din Marea Britanie

Doi poliţişti români din Marea Britanie riscă să fie concediaţi după ce şi-au vizitat părinţii din România. Aceştia sunt acuzaţi că au încălcat regulile carantinei şi nu au stat în izolare. Cei doi români au fost pârâţi chiar de colegii lor.

08 iun. 2021, 11:42
O vizită scurtă în România i-ar putea costa locul de muncă pe doi poliţişti români din Marea Britanie
O vizită scurtă în România i-ar putea costa locul de muncă pe doi poliţişti români din Marea Britanie

O vizită scurtă în România i-ar putea costa locul de muncă pe doi poliţişti români din Marea Britanie. Aceştia au ajuns în faţa judecătorilor de la Tribunalul din Westminister, fiind acuzaţi că nu au respectat regulile carantinei şi nu au stat în izolare.

O vizită scurtă în România i-ar putea costa locul de muncă pe doi poliţişti români din Marea Britanie

Roberto şi Alexandra, doi tineri poliţişti în vârstă de 27, respectiv 21 de ani, au fost amendaţi cu câte 2.000 de lire şi riscă să fie concediaţi după o vizită scurtă în România. În luna octombrie, cei doi au mers trei zile în România pentru a-şi vizita părinţii, însă nu au intrat în autoizolare, notează Evening Standard, citat de Adevărul.ro. 

Colegii lor i-au dat de gol după ce au văzut imaginile postate pe reţelele de socializare. Lesely Cook, unul dintre colegii lor, a depus mărturie, după ce anterior i-a pârât superiorilor. Britanicul s-a arătat revoltat de atitudinea colegilor săi români şi a declarat că Roberto i-ar fi spus că va merge în România fără să anunţe acest lucru. Cook a spus că pe 31 octombrie a văzut pe Instagram poze cu Varvara, în vizită la părinţii săi români.

Citeşte şi Marea Britanie vrea să mărească numărul de ore de curs pentru a recupera materia şcolară pierdută în pandemie

În faţa judecătorilor de la Tribunalul din Westminister, Roberto a declarat iniţial că nu a fost plecat din Regatul Unit, apoi a spus că nu a fost informat că trebuie să intre în carantină, în condiţiile în care a fost plecat mai puţin de 72 de ore.

Prietena sa şi-a cerut scuze pentru că nu a respectat izolarea şi a spus că nu ştia nici ea că sunt obligaţi să stea timp de 14 zile în izolare.

Pentru că nu au plătit amenda de câte 1.000 de lire sterline fiecare, aceştia sunt acum urmăriţi penal şi riscă să fie daţi afară din Poliţie.  Mai mult, ei sunt acum obligaţi să plătească o amendă dublă, plus câte 290 de lire, bani care înseamnă cheltuieli de judecată şi taxe.

Potrivit Evening Standard, au existat şi alte cazuri similare şi abateri în cadrul Poliţiei din Regatul Unit.

Charles Oladipu, în vârstă de 52 de ani, care a refuzat să se autoizoleze la casa sa din Hornchurch în decembrie anul trecut, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Nigeria.

Probleme are şi Aldi Burgu, în vârstă de 30 de ani, care a fost amendat cu 1.173 de lire sterline de către instanţă după ce a fost dat de gol de către un vecin, care a anunţat Poliţia că nu a respectat regulile de carantină. Burgu a fost văzut primind oaspeţi la casa sa din Morden în două săptămâni de la întoarcerea din Albania în noiembrie anul trecut.

Citeşte şi Eliminarea restricţiilor din Marea Britanie este ameninţată de varianta indiană a coronavirusului, numită Delta