O vulnerabilitate de Android te pune în pericol dacă îţi vinzi telefonul

Despre sistemul Android se știu cu certitudine două lucruri: este foarte popular mulțumită faptului că este un sistem deschis, dar este, în același timp, un sistem foarte vulnerabil.

23 mai 2015, 17:08
O vulnerabilitate de Android te pune în pericol dacă îţi vinzi telefonul

Numeroasele breșe de securitate ale Androidului au transformat platforma în ținta preferată a hackerilor atunci când vine vorba de smartphone-uri și tablete.

Acum, pe lângă numeroșii viruși existenți, utilizatorii se confruntă cu altă problemă de securitate. Un grup de cercetători de la Universitatea Cambridge a descoperit că între 500 și 630 de milioane de dispozitive cu Android, de la diverși producători, au o vulnerabilitate serioasă, care poate duce la probleme grave de confidențialitate.

Mai exact, s-ar părea că datele de pe terminalele Android, fie că sunt stocate pe memoria internă sau în cardul SD, nu pot fi șterse complet nici atunci când se face revenirea la setările din fabrică. Cercetătorii au făcut testul pe 21 de smartphone-uri care rulau Android de la versiunea 2.3 până la versiunea 4.3.

După ce au revenit la setările din fabrică, operațiune care ar trebui să șteargă definitv toate fișierele și setările făcute de un utilizator, cercetătorii au descoperit că pot recupera măcar parțial datele de pe telefoane.

Mai multe detalii pe playtech.ro