Oameni care au devenit ALTCINEVA după un ATAC CEREBRAL. Vezi poveştile INCREDIBILE

Poveştile cu oameni care au devenit altcineva după un accident sunt destul de dese. Explicaţia medicală ar fi că emisferele creierului fac faţă stresului post traumatic şi şocurilor după cum cred de cuviinţă.

22 mai 2016, 12:59
Oameni care au devenit ALTCINEVA după un ATAC CEREBRAL. Vezi poveştile INCREDIBILE

Iată cele mai interesante poveşti ale unor oameni care s-au transformat complet în urma unui atac cerebral.

Inginerul care s-a transformat în artist digital

Ken Walters suferea de depresie de mai bine de 19 ani, era blocat într-un scaun cu rotile şi rămăsese fără job în urma unui accident auto horror. Când credea că nimic nu se poate mai rău, bărbatul a suferit un accident vascular cerebral în 2005. Când s-a trezit din comă, nu numai că scăpase de depresie, dar bărbatul s-a trezit că are chef să picteze pe calculator. A ajuns un artist digital atât de bun, încât a încheiat contracte grase cu mai multe companii multinaţionale producătoare de jocuri video şi asta la vârsta de 51 de ani.

CITEŞTE ŞI Un accident vascular cerebral, echivalent cu opt ani de îmbătrânire prematură

Femeia care vorbeşte cu accent jamaican

Atacurile vasculare cerebrale nu transformă oamenii neapărat în altcineva, dar îi pot face să sune ca un străin. Este şi cazul Lindei Walker, o femeie de 60 de ani care s-a trezit că vorbeşte cu un accent tare ciudat după un AVC. Femeia se plânge că rudele nu o mai înţeleg şi că vorbeşte cu puternic accent jamaican,deşi nici nu a fost vreodată în Jamaica.

Bărbatul care nu mai poate fi trist

Malcom Myatt, de 68 de ani, din Marea Britanie, a suferit un atac cerebral care i-a afectat lobul temporal al creierului. Deşi la prima vedere, bărbatul nu a suferit sechele de pe urma sângerării din creier, el nu mai poate fi trist niciodată. Capacitatea de simţi tristeţe sau depresia sunt acum doar amintiri pentru englez, care spune că oricum tristeţea şi supărarea nu-i aduceau nimic bun.

CITEŞTE ŞI Programul prelungit de lucru poate mări riscul de accident vascular cerebral

Pensionarul care vorbeşte doar galeză

Englezul Alun Morgan, de 81 de ani a suferit şocul vieţii lui când s-a trezit vorbind limba galeză după un atac cerebral serios. Bărbatul spune că nu a învăţat niciodată galeza la şcoală şi cel mai ciudat este că nu mai ştie deloc limba lui nativă, engleza. Doctorii susţin că bărbatul, refugiat în Ţara Galilor pe timpul celui de-al doilea război mondial, ar fi învăţat, fără să ştie, limba pe când era copil, de la bunica lui şi creierul său a activat-o după ce leziunile l-au făcut să uite engleza.