Oamenii de ştiinţă au creat ROBOŢI SUPER-PUTERNICI care îşi pot ridica greutatea de 2.000 de ori VIDEO

Cercetătorii de la Standford au creat o serie de roboţi super puternici care îşi pot ridica propria greutate de mii de ori. Cu toate că sunt minusculi şi cântăresc câteva zeci de grame.

28 apr. 2015, 06:27
Oamenii de ştiinţă au creat ROBOŢI SUPER-PUTERNICI care îşi pot ridica greutatea de 2.000 de ori VIDEO

Cel mai puternic dintre roboţi poate trage o greutate de 23 de kilograme, chiar el însuţi are o greutate de doar 14 grame. Oamenii de ştiinţă spun că acest lucru s-ar compara cu un om care ar căra o balenă albastră, potrivit Gizmodo.

Citeşte şi Roboţii, chelneri într-un restaurant din China VIDEO

 

Secretul roboţilor stă în aderenţa lor, fiind îmbrăcaţi într-un cauciuc special plin de ţepi care se lipesc ferm de sol atunci când dispozitivele se deplasează. Mai mult, atunci când este aplicată presiune, ţepii se îndoaie şi aderenţa creşte ca apoi la următorul pas să se îndrepte şi tot aşa până la finalul tracţiunii. 

Citeşte şi O ARMATĂ de ROBOŢEI DANSATORI uimeşte publicul cu talentul la breakdance VIDEO

Până acum a fost creat un robot de 9 grame, care poate urca pe un perete o greutate de 900 de grame, în timp ce un alt robot, construit sub microscop şi cântărind 20 de miligrame, poate transporta 500 de miligrame. În viitor, cercetătorii speră să folosească tehnologia respectivă pentru dispozitive mult mai mari şi mai puternice.