Oamenii de ştiinţă au stabilit-o şi pe asta: Cele mai MURDARE bancnote din lume

Publicat: Vineri, 29 Martie 2013 11:28 // Actualizat: Vineri, 29 Martie 2013 16:20 // Sursa: RTV.net

Bancnotele şi monedele din Danemarca şi Suedia sunt considerate cele mai murdare dintre valutele naţionale din Europa, conform unui studiu efectuat de profesorul Ian Thompson, de la Universitatea Oxford, care şi-a propus să stabilească care din monedele naţionale conţin pe suprafaţa lor cel mai mare număr de bacterii, potrivit CNN.

Foto: enational.ro

Conform acestui studiu, pe fiecare dintre coroanele suedeză şi daneză a fost detectate, în medie, circa 40.000 de bacterii, acestea fiind depăşite în această privinţă doar de yuanul chinez, informează AGERPRES.

Euro este considerată una din cele mai curate monede, cu o medie de numai 11.000 de bacterii.

Studiul subliniază că 26.000 de bacterii sunt suficiente pentru a provoca o infecţie.

Universitatea din Londra şi Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra avertizează că şi cardurile bancare sunt la fel de periculoase din punctul de vedere al igienei, recomandând ca după fiecare folosire a lor să fie spălate mâinile în mod obligatoriu.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 dec 03:30
Votează email 0 email
...dupa folosirea toaletei. Pot fi insa transmisi si prin stranut, alimente murdare sau atingerea mainilor. Citeşte şi Oamenii de ştiinţă au stabilit-o şi pe asta: Cele mai MURDARE bancnote din lume Pe suprafete precum plasticul, acesti germeni pot supravietui de la cateva...
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H