Oamenii de ştiinţă vor să construiască un sat pe LUNĂ. Cine va locui în SĂTUCUL SELENAR

Publicat: Duminică, 10 Ianuarie 2016 10:41 // Actualizat: Duminică, 10 Ianuarie 2016 10:41 // Sursa: romaniatv.net

Experţii de la Agenţia Spaţială Europeană au în plan instalarea unei baze pe Lună până în 2030, folosind tehnologia 3D.

Foto: descopera.ro

Astfel, solul selenar ar fi transformat în locuinţe pentru astronauţi, conducerea ESA sperând ca pe viitor "satul" de pe satelitul natural al Pământului să fie un înlocuitor pentru Staţia Spaţială Internaţională, scrie descopera.ro.

Astronauţii ar putea trăi într-un habitat imprimat 3D pe suprafaţa Lunii în mai puţin de 15 ani, conform planurilor făcute publice de Agenţia Spaţială Europeană, în cadrul unei conferinţe internaţionale legate revenirea oamenilor pe Lună.

Citeşte şi Putin a transformat Agenţia spaţială rusă în corporaţie de stat

De altfel, ESA a testat cu succes imprimate de cărămizi din solul selenar (regolit). Savanţii au arătat că prin tehnologia 3D pot fi realizaţi 2 - 3,5 metri de material în fiecare oră, ceea ce înseamnă că o structură întreagă ar putea fi ridicată în aproximativ o săptămână. Habitatul lunar ar putea fi construit de roboţii trimişi înaintea misiunilor cu echipaj uman.

Oficialii din întreaga lume au discutat recent propunerile pentru prima bază permanentă de pe Lună, "satul" fiind proiectat pentru a înlocui ISS. Oamenii de ştiinţă au propus ca prin tehnologia de imprimare 3D să fie create o serie de structuri permanente care folosesc regolitul (stratul pietros care acoperă suprafaţa Lunii). Astfel, până în 2030 ar putea fi gata "casele" astronauţilor.

"Satul" selenar ar putea fi locuit de primii oameni care ajung pe Lună, unde s-ar putea ridica o bază permanentă pentru a se putea realiza noi tipuri de cercetare ştiinţifică.

Baza ar putea servi, de asemenea, ca un punct de lansare pentru viitoarele misiuni pe alte planete, cum este cea dorită pe Marte.

ESA a început să joace un rol important în stabilirea unei baze pe Lună, după ce NASA a declarat că nu intenţionează să mai trimită noi misiuni cu echipaj uman.

Agenţia Spaţială Americană a anunţat că are în plan să trimită oameni pe un asteroid şi ulterior pe suprafaţa planetei Marte.

"Abandonată în ultimii 43 de ani, Luna rămâne singurul corp ceresc care a fost explorat de misiuni umane cu tehnologia actuală, dar este prost înţeleasă", a declarat, într-un interviu pentru Le Temps, şeful ESA, Jan Woerner.

"Pentru oamenii de ştiinţă, deoarece Pământul s-a schimbat masiv de la formarea sa din cauza vegetaţiei şi animalelor, Luna reprezintă o arhivă tăcută a sistemului solar", a explicat Jan Woerner.

Citeşte şi Pământul văzut de pe Lună. Fotografie impresionantă dată publicităţii de NASA

Oficialul ESA şi-a exprimat speranţa ca baza de pe Lună să devină un înlocuitor pentru Staţia Spaţială Internaţională, care se află în prezent pe orbita Terrei. El a explicat că "satul" de pe Lună ar fi construit de mai multe ţări şi ar putea servi ca bază pentru turismul ştiinţific spaţial şi chiar s-ar putea dezvolta în zonă de exploatări miniere.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Agenţia Spaţială Europeană bază selenară ESA luna sat selenar Terra
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 ian 03:05
...Internaţională a reuşit în urmă cu câteva luni să recolteze salată cultivată în spaţiu. Citeşte şi Oamenii de ştiinţă vor să construiască un sat pe LUNĂ. Cine va locui în SĂTUCUL SELENAR Cultivarea de fructe şi legume este indispensabilă pentru misiuni spaţiale lungi, cum...
10 ian 11:01
... Experţii de la Agenţia Spaţială Europeană au în plan instalarea unei baze pe Lună...
1
EUR
4.7216
RON
26 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H