Oamenii din sudul ţării sunt disperaţi. Dunărea ameninţă zeci de sate

Oamenii din sudul ţării, din satele din apropiere de Dunăre, stau cu frica în sân. Dunărea s-a revărsat şi a inundat deja peste 600 de hectare de păşuni şi păduri în mai multe localităţi din Olt. În Mehedinţi, oamenii au început să ridice diguri din saci de nisip, de teamă că apa ar putea ajunge în gospodării, informează România TV.

14 mart. 2016, 06:45
Oamenii din sudul ţării sunt disperaţi. Dunărea ameninţă zeci de sate

Locuitorii din satele aflate pe malul Dunării sunt deosebit de îngrijoraţi. Ei se tem că în zilele următoare nivelul fluviului va creşte, iar apa le va ajunge în gospodării şi chiar din case. Este cazul celor din localitatea Cozia, judeţul Mehedinţi. Acolo, echipele de pompieri împreună cu voluntarii din zonă consolidează digul.

Citeşte şi Faleza Dunării de la Corabia, inundată

În trecut, apa a intrat în casele oamenilor, iar ei se tem că situaţia se poate repeta.

Şi în judeţul Olt, apa a ajuns destul de aproape de gospodăriile oamenilor. În acest moment sunt inundate peste 600 de hectare de pădure şi păşune, iar apa se află la câteva sute de metri de curţile localnicilor.

Hidrologii au emis un cod portocaliu, valabil pentru localităţile riverane din patru judeţe. Codul este valabil până pe data de 18 martie.

Citeşte şi Alertă pe Dunăre, pericol de inundaţii