Oamenii din zonele inundate, vaccinaţi împotriva Hepatitei A şi antitetanos

Oamenii din zonele inundate au fost vaccinaţi preventiv împotriva hepatitei de tip A şi antitetanos. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat la România TV că aceste măsuri au fost luate pentru a evita îmbolnăvirea sinistraţilor. Ministrul le-a dat oamenilor şi câteva sfaturi pentru a se proteja de boli în astfel de situaţii.

30 iul. 2014, 11:39
Oamenii din zonele inundate, vaccinaţi împotriva Hepatitei A şi antitetanos

Autorităţile au luat măsuri pentru a nu evita apariţia focarelor de infecţie în zonele afectate de inundaţii vaccinând populaţia, informează România TV.

Citeşte şi Salvamontiştii au salvat 17 persoane dintre ape. O persoană a murit, alte trei sunt dispărute

„Unde exista risc de epidemie s-au facut vaccinuri, anti hepatita A si antitetanos, facute la solicitarea medicilor. La Gorj iau periodic probe de apa potabila, va confirm ca la Novaci nu erau afectate sursele de apa potabila. Vreau sa fac precizari la informarea populatiei si ce masuri sa ia oamenii. Apa de consum recomandata ar fi imbuteliata, sa nu bea din fantani…sa utilizeze pentru mancare apa fiarta si poate ulterior racita, să se consume produse alimentare ambalate sau bine preparate termic, sa nu atinga animalele moarte sau lesuri din zonele inundate, sa fie informate autoritatile sa evacueze animale moarte. Sa evite expunerea la umezeala, la primul semn de boala sa fie alertata echipa medical, a spus  Nicolae Bănicioiu, ministrul sănătăţii. 

Citeşte şi Zeci de persoane, evacuate cu elicopterul din Vâlcea. Operaţiunile de evacuare continuă