Oamenii lui Dan Diaconescu încearcă să se salveze după dezastrul de la euparlamentare

Bombă pe scena politică: PPDD este pe cale de dispariţie. Partidul înfiinţat de Dan Diaconescu se pregăteşte să fuzioneze. Anunţul vine chiar de la şeful partidului, Simona Man, care spune că poartă în acest moment mai multe negocieri. Motivul este legat de rezultatele slabe obţinute în alegeri, transmite România TV.

30 mai 2014, 14:31
Oamenii lui Dan Diaconescu încearcă să se salveze după dezastrul de la euparlamentare

Preşedintele PPDD, Simona Man, a afirmat că partidul său încearcă să fuzioneze cu alte formaţiuni politice, fără însă să precizeze care sunt acestea. Man a spus că discuţiile se poartă atât cu partide de dreapta, cât şi cu partide de stânga.

PPDD este deschis atât la fuziuni prin absorbţie, cât şi la un prin comasare. Decizia a fost luată după ce PPDD a obţinut un rezultat dezastruos la alegerile din 25 mai, când a obţinut doar 3,6% din voturi. Situaţia este cu atât mai delicată cu cât partidul continuă să piardă parlamentari. Alţi doi şi-au anunţat în această săptămână trecerea la UNPR astfel încât PPDD riscă să piardă dreptul de a abea un grup parlamentar cu avantajele ce decurg de aici.

Deputaţii Marioara Nistor şi Adrian Diaconu au demisionat din PP-DD şi s-au înscris în UNPR.

Marioara Nistor a fost aleasă deputat în colegiul uninominal nr. 3, circumscripţia electorală 9 Brăila.

Adrian Diaconu este deputat de Timiş, ales în colegiul uninominal nr. 8 din circumscripţia electorală 37.

”Începând din această dată, parlamentarii UNPR activează în grupul Partidului Social Democrat din Camera Deputaţilor”, se arată într-un comunicat de presă al UNPR.