Oamenii nu sunt atraşi doar de aspectul fizic. Ce alte calităţi mai puţin cunoscute influenţează alegera partenerului sexual

Publicat: Sâmbătă, 20 Mai 2017 17:25 // Actualizat: Sâmbătă, 20 Mai 2017 17:25 // Sursa: romaniatv.net

Oamenii nu sunt atraşi doar de înfăţişare sau capacităţile mintale ale unei persoane. Mirosul, dar şi tonul vocii joacă un rol important atunci când oamenii îşi aleg un partener.

Un grup de psihologi a analizat cercetările realizate de-a lungul a 30 de ani privind preferinţele oamenilor în materie de miros şi tonul vocii, informează Popular Science.

Luând în considerare doar mirosul, ambele sexe tind să îşi de-a seama atunci când partenerul este sănătos, sau compatibil din punct de vedere genetic şi imunologic. Bărbaţii tind să îşi aleagă partenerele în funcţie de atractivitatea fizică faţă de femei care tind să prefere mirosul. În funcţie de mirul natural, femeile îşi pot da seama dacă bărbatul este mai dominant şi mai atractiv. Iar bărbaţii pot simţi prin miros atunci când o femeie este fertilă.

Vocea personală oferă aceleaşi indicii, dar şi informaţii despre trăsături precum cooperativitate şi puterea fizică. În cadrul studiului organul cheie a fost vomeronazal, acesta reacţionează la feromoni. Majoritatea animalelor, mamifere şi chiar insecte, se bazează pe aceste molecule pentru a transmite semnale, precum atracţie sexuală, agresivitate şi frică.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aspect fizic calitati partener viaţă sexuală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H