Oana Lasconi, revoluţionar fără diplomă. Fiica Elenei Lasconi a început trei facultăţi şi nu a terminat niciuna

Oana Lasconi este cunoscută prin intermediul paginii sale de Instagram unde se declară susținătoare a comunității LGBTQ+ și anticapitalistă.

06 nov. 2023, 09:48
Oana Lasconi, revoluţionar fără diplomă. Fiica Elenei Lasconi a început trei facultăţi şi nu a terminat niciuna

Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, a povestit despre motivele pentru care nu a reușit să termine nicio facultate. Cu toate că încă îi plac domeniile alese, acesta nu a luat nici o diplomă.

Fiica Elenei Lasconi menționa, în anul 2018, că a început trei facultăți, fără să termine vreuna. Aceasta fusese admisă la Facultatea de Știinte Politice, Facultatea de Drept și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu specializare în limba rusă.

Fiica Elenei Lasconi „dezgustată” de votul mamei sale pentru familia tradițională: „Nu pot să descriu durerea pe care o simt, această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie”

Nu mi s-a părut atât de important să termin nici una dintre ele, chiar dacă domeniile în sine încă îmi plac foarte mult. Rusa e o limbă superbă, mi se pare că sună foarte frumos și asta m-a atras la ea, pe lângă faptul că citeam Ilf și Petrov la vremea respectivă și mi-ar fi plăcut să înteleg genul ăsta de umor în original. Ideal, aș citi totul în original, însă nu mă văd străduindu-mă prea tare cu limba greacă, de exemplu. Am învățat alfabetul chirilic, niște construcții simple de una singură și m-am gândit că ar fi bine să am o diplomă, dacă tot plănuiam să fac asta. Nu mi-a luat mult să-mi dau seama că diploma nu a fost necesară, la fel cum am procedat și cu celelalte facultăți.

La Drept am încheiat un an, însă fix de atât am avut nevoie, întrucât am rămas cu niște cunoștințe de drept roman și câteva fraze lungi în latină, ceea ce e super când ieși cu prietenii în oraș. În timpul facultății de Drept, am realizat că vreau să fiu independentă și să lucrez, așa că mi-am început cariera cu un job entry level la Ubisoft. Atunci, nu părea o afacere prea bună, însă s-a dovedit a fi cea mai bună alegere din lume!”, povestea Oana Lasconi.’’, a povestit Oana Lasconi.

Elena Lasconi a mărturisit, într-un interviu pentru publicația Life, că Oana a petrecut o mare parte din viață în Hațeg. „Multă vreme mi-am ținut copilul la Hațeg, la ai mei, nu știu ce m-aș fi făcut fără mama și tata!,  mergeam la ei în weekend-uri, uneori plecam corespondent în diverse locuri din țară, am fost și corespondent de război în Afganistan, iar toate astea au însemnat tot atâtea răni pentru relația mea cu Oana. Sigur că ne iubeam, că eram cât de aproape puteam de ea, că mă vedea ca pe o zână, iar ea era salvarea mea. Dar distanța era de ne-evitat“, a menționat Elena Lasconi.

După mineriada din 1999, și-a început activitatea la ProTv în București, apoi și-a înscris fiica la o școală publică din București. Elena Lasconi povestea în 2019: „Cred că nici ea nu mai suporta să stăm departe una de cealaltă. Mi-aduc aminte și acum un moment din gară, când ne-am revăzut, iar ea a început să alerge după mine, s-a împiedicat, a căzut și și-a julit picioarele. Te sfâșie să vezi așa ceva’’.

Motivele pentru care Oana Lasconi este dezamagită de mama ei

Oana Lasconi este cunoscută prin intermediul paginii sale de Instagram unde se declară susținătoare a comunității LGBTQ+ și anticapitalistă. Acesta prezenta, începând cu anul 2019, emisiunea Weekly Oops, cunoscută fanilor jucători de World of Tanks, unul dintre cele mai cunoscute jocuri de strategie la nivel mondial.

Citește și: Elena Lasconi o atacă în plin pe Clotilde Armand: „Ești votat să faci treabă, nu să te victimizezi. Permanenta opoziție nu mi se pare normală”

Fiica Elenei Lasconi susține că, din cauza votului mamei sale de la referendumul din 2018, este ,,dezamăgită’’ și „dezgustată” de aceasta. Mama sa ar fi votat pro în ceea ce privește familia tradițională. Fosta prezentatoare a postat un video pe contul ei de Instagram unde nu se ferește să spună că va lupta împotriva mamei sale, după ce acesta a declarat că susține familia tradițională.