Oana Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, apare în dosarul fraudelor bancare

Numele Oanei Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, apare în dosarul fraudei bancare de peste 80 de milioane de euro, caz în care sunt implicaţi şi şapte directori de bănci, potrivit România TV. Alături de bancheri, la audieri au ajuns şi o judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti.

13 dec. 2012, 10:04
Oana Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, apare în dosarul fraudelor bancare

Oana Niculescu Mizil ar fi implicată în dosarul fraudelor bancare în urma unui credit de 1,5 milioane de euro din care nu a plătit până acum nici o tranşă. 

Cine sunt persoanele influente implicate în dosarul fraudelor bancare

90 de oameni de afaceri vor fi duse la DIICOT joi pentru audieri în dosarul fraudelor bancare. Prejudiciul cauzat de reţeaua bancherilor se ridică la 85 de milioane de euro. Cu ajutorul mai multor funcţionari din bănci, reţeaua împrumuta mari sume de bani fără acoperire. Potrivit România TV, printre oamenii de afaceri duşi la audieri se numără Marius Locic şi fraţii Vasile şi Dumitru Creştin.

De asemenea, potrivit Mediafax, Lucian Cojocaru, fost director BRD şi în prezent vicepreşedinte Volksbank, şefi ai sucursalelor BRD Unirii şi Dorobanţi şi responsabili ATE Bank sunt cercetaţi de DIICOT în cazul fraudelor bancare.

Potrivit sursei citate mai sus, în această afacere sunt implicaţi şi patru notari, unul dintre aceştia fiind soţia lui Damian Drăghici, Paula Rosenberg. Damian Drăghici, consilier al premierului Ponta pentru problemele romilor, a fost ales senator pe listele USL.

Procurorii fac joi 48 de percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, fiind vizată o grupare coordonată de persoane influente din mediul de afaceri din Capitală care ar fi luat ilegal credite de la două bănci pentru 35 de firme cu sprijinul a şapte directori ai băncilor, prejudiul fiind de 85 mil. euro.

Percheziţiile sunt făcute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală la 48 de adrese din municipiul Bucureşti şi judeţele Satu Mare, Ilfov şi Vâlcea, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat constituit din 58 de persoane suspectate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.