Oana Pellea reaționează după scandalul pe tema hărțuirii sexuale de la Premiile Gopo: Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume

Mai multe actrițe române au reacționat la declarațiile făcute de Viorica Vodă la Gala Gopo pe tema hărțuirii sexuale.

06 mai 2022, 11:10
Oana Pellea reaționează după scandalul pe tema hărțuirii sexuale de la Premiile Gopo: Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume

Discursul Vioricăi Vodă de la Gala Gopo a lăsat publicul fără cuvinte. Actrița a explicat că a mers la ani de zile la psihoterapie pentru a trece peste hărțuirea sexuală din lumea filmului.

”Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost.” a spus Viorica Vodă, amintind despre rolul Dianei Dobrovicescu pe care l-a primit când avea 25 de ani.

Viorica Vodă, în vârstă de 45 de ani, mamă a doi copii, a vorbit pentru tânăra generație, în mod special pentru fiica ei, pe care a sfătuit-o ca atunci ”când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine”. „Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare” a mai spus actrița.

Regizoarea Lia Bugnar pe Facebook a comentat pe tema acestui subiect pe pagina ei de Facebook. A adunat mai multe păreri pro și contra atitudinii luate de actrița din Filantropica, de a spune adevărul.

„O actriță îi spune altei actrițe care are niște kilograme în plus față de ea „Draga mea, grăsimea nu ține loc de talent”. Aceeași actriță îmi spune mie „Eu mi-am făcut copiii mei, tu ce-ai făcut? I-ai luat pe ai altora!”. La petrecerea de după Gopo, aceeași actriță îl condamnă compulsiv pe un regizor că iubita lui a făcut avort. Tot acolo, aceeași actriță o face pe o alta „c***a care iei rolurile că te culci cu regizorii și care n-ai familie până la vârsta asta”. Și încă, și încă. Aș inaugura cu această ocazie curentul #youalso. Poate găsim un loc în pollitically correctness și pentru asta.”, a fost mesajul transmis pe Facebook de Lia Bugnar.

Oana Pellea: Nu înțeleg de ce nu se merge până la capăt în declarații. Cu nume

Oana Pellea s-a alăturat acestei discuții și a îndemnat-o pe Viorica Vodă să meargă cu declarațiile până la capăt, adică să dea nume.

„Cum se numește această actriță? Te întreb pentru că nu înțeleg de ce nu se merge până la capăt în declarații. Cu nume. Și în declarațiile de la Gopo … așteptăm nume …Oamenii trebuie să fie responsabilizați, trebuie să-și asume faptele și să răspundă pentru ele. Altfel, rămâne o declarație în gol și atât! Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume…chiar dacă ar face-o după 20 de ani…”, a fost comentariul lăsat de Oana Pellea la postarea Liei Bugnar.

„Aici grasa de serviciu. Nu a fost concurs să nu mi se spună „păcat că ai o fată așa frumoasă, poate mai slăbești”. Sau variațiuni pe tema.”, a reacționat și Nuami Dinescu.

Actrița Viorica Vodă, parte din distribuția filmului Filantropica, regizat de Nae Caranfil, a fost prezentă pe scena Premiilor Gopo care a sărbătorit 20 de ani de când a fost lansat filmul. În discursul său din fața publicului a avut curajul să vorbească despre experiența traumatică prin care a trecut după rolul avut în film.

Mircea Diaconu, reacție șocantă după dezvăluirile Vioricăi Vodă despre hărțuirea sexuală: „Asta se numește bârfă de culise. E enervată că nu a fost angajată niciodată”

Mircea Diaconu nu a fost mișcat deloc de discursul ținut de Viorica Vodă, considerând că nu e un lucru despre care ar trebui să se vorbească public, e doar „o bârfă de culise”.

”La Gala Gopo s-au dat premii, lucruri incomparabil mai interesante despre subiectul despre care mă întrebați. Nu am știut nimic, atunci am aflat, de aia m-am și mirat, toată lumea m-a surprins cum mă miram. Au trecut totuși 20 de ani de atunci… Hai să vă explic cum văd eu lucrurile. Vorbim de hărțuire din clipa în care la Hollywwod a fost un succes mondial. Totul a plecat de acolo. Eu știam că asta se numește bârfă de culise, amantlâc, inclus fenomenului teatral. S-au scris cărți despre primadone care făceau carieră în felul acesta”, a reacționat Mircea Diaconu, conform Fanatik.

”Toată povestea asta cu Viorica Vodă de acum două seri a început în culise. Repet, noi nu ne-am văzut de 20 de ani. Ea era foarte enervată că, mă rog, are o vârstă și ea, și nu a fost angajată niciodată, a lucrat doar pe contracte întâmplătoare sau mai mici, ăsta a fost singurul ei rol mare, restul au fost mai mici, și nu are pensie.

Zicea că nu îi consideră nimeni anii de muncă, că nu poate intra în sistemul de pensii și că are copii, și că ce se face… Nu o mai angajează nimeni, asta era enervarea ei. Aici îi dau dreptate. Termină prea mulți tineri facultăți de artă, sunt prea mulți… Sunt atâtea școli de artă, de actorie, e o aberație. Evident că nu găsesc loc de muncă, unde să îi bagi pe toți? Contracte da, face unul astăzi, altul peste doi ani, dar asta nu însemnă muncă, sau serviciu, sau pensie. Iar asta este o problemă nerezolvată. Aici avea perfectă dreptate, și nu e singura care pățește așa ceva…”, a mai susținut Mircea Diaconu.