Oana Roman a sesizat CNA cu privire la „campania de denigrare” dusă împotriva ei de Capatos

Oana Roman, moderatoarea emisiunii "Drept la ţintă" de la Kanal D, a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la "campania de denigrare" dusă împotriva sa în emisiunea "Un show păcătos" de la Antena 1, de către Dan Capatos şi cei doi asistenţi ai lui.

18 apr. 2013, 12:39
Oana Roman a sesizat CNA cu privire la „campania de denigrare” dusă împotriva ei de Capatos

Prezentă la şedinţa de joi a CNA, Oana Roman a spus că a decis să facă o sesizare la CNA întrucât, începând din septembrie 2012 şi până în prezent, în emisiunea „Un show păcătos” este dusă „o campanie” de denigrare a sa, precizând că aceste atacuri i-au afectat „imaginea şi demnitatea”, scrie Mediafax.

Oana Roman a spus că această campanie a continuat în emisiunea lui Dan Capatos, în ciuda faptului că, pe 26 septembrie 2012, ea a notificat trustul Intact, din care face parte postul Antena 1. „Prin notificare îmi exprimam totalul dezacord ca să mai pronunţe numele sau să mai difuzeze imagini cu persoana mea în această emisiune„, a explicat Oana Roman, precizând că Dan Capatos a citit în emisiunea „Un show păcătos” această notificare, însă nu a ţinut cont de ea.

Ea a precizat că nu este normal ca, timp de şapte luni, trei bărbaţi să atace o femeie. „Mi s-au adresat injurii, jigniri, mi s-a lezat grav dreptul la imagine. Eu nu le-am răspuns în niciun fel, însă ei au continuat această campanie instigând telespectatorii să facă glume şi bancuri pe seama mea”, a spus Oana Roman.

„Atacurile au continuat când am început să moderez o emisiune la Kanal D (…) Aceste atacuri au loc aproape zilnic. Vorbim despre zeci şi zeci de emisiuni. Vă rog să luaţi o decizie, pentru că eu cred că aceşti oameni trebuie să fie traşi la răspundere. Atacă, jignesc şi calomniază o persoană oricare ar fi ea. Eu nu am avut niciodată niciun dialog cu ei, niciun conflict de niciun fel. Atacurile sunt extrem de josnice”, a spus Oana Roman.

Ea a mai spus că în emisiunea „Un show păcătos” a fost creată o rubrică, în care invitaţii şi telespectatorii sunt instigaţi să o jignească.

„Eu nu mi-am permis niciodată să atac pe nimeni public. Dacă aş fi fost atacată profesional sau moral, ar fi fost poate o justificare, dar să ataci un om pentru fizicul său nu este normal (…) Devine obsesiv, sunt 7 luni de zile. Nu cred că există precedent în televiziune, ca un moderator să facă un atac atât de virulent la adresa unei persoane (…) Să fiu pusă la zidul infamiei pentru că dânşii consideră că am un defect fizic, mi se pare grav. Faptul că nu au ţinut cont de sesizarea mea din septembrie, mi se pare şi mai grav”, a spus Oana Roman.

Aceasta a precizat că presa şi posturile de radio au preluat atacurile la adresa sa din emisiunea „Un show păcătos”. „Eu nu am ripostat, pentru că am considerat că nu este de demnitatea mea să mă cobor la acest nivel”, a spus ea.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, i-a spus Oanei Roman: „Aveţi în mine un apărător 100%. Este incredibil că bărbaţii au ajuns să atace aşa în această ţară”.

CNA urmează să ia o decizie în acest caz în şedinţa de joi a Consiliului, care este în curs de desfăşurare, în momentul difuzării acestei ştiri.