Obama felicită UE cu ocazia Zilei Europei

Secretarul de stat al SUA John Kerry a adresat felicitări Uniunii Europene în numele președintelui SUA, Barack Obama, și al poporului american cu prilejul Zilei Europei, la 9 mai, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de biroul de presă al Ambasadei SUA la București.

08 mai 2015, 09:38
Obama felicită UE cu ocazia Zilei Europei

‘În urmă cu peste 60 de ani, câteva țări afectate de război au pornit pe un drum nou, care a unit un continent. Ați făcut acest lucru, nu prin forța armelor, ci prin libera circulație a mărfurilor, ideilor și a oamenilor.

Ați construit o uniune bazată pe valori precum statul de drept, democrație și prosperitate pentru toți oamenii’, se arată în comunicat. ‘Astăzi, datorită Uniunii Europene, suntem mai aproape ca oricând de o Europă care este întreagă, liberă și în pace’, se precizează în documentul citat.

Citeşte şi Ziua Europei 2015, sărbătorită la Bucureşti. Muzică şi dans în 15 staţii de metrou

‘Statele Unite ale Americii sunt mândre să coopereze îndeaproape cu dumneavoastră. Împreună susținem cu fermitate poporul ucrainean în fața agresiunii ruse. Împărtășim o viziune a unei Ucraine sigure între granițele sale recunoscute internațional și în pace cu toți vecinii săi.

Apreciem rolul important pe care îl aveți în lupta împotriva Statului Islamic (SI) și salutăm acțiunile de a salva vieți în Marea Mediterană și de a aborda cauzele care îi determină pe imigranți și pe solicitanții de azil să-și părăsească țările’, se mai menționează în comunicat.