Obama va discuta, la Washington, despre programul nuclear iranian

Președintele american Barack Obama l-a invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să aibă discuții luna viitoare, la Washington, după data limită (30 iunie) pentru ajungerea la un acord final între marile puteri și Teheran cu privire la programul nuclear iranian, potrivit unor surse ale Departamentului de Stat american, citate de cotidianul israelian Yediot Aharonot, relatează Reuters.

16 iun. 2015, 06:40
Obama va discuta, la Washington, despre programul nuclear iranian

Purtătorul de cuvânt al șefului guvernului israelian nu a dorit să comenteze această informație. Totuși, oficiali israelieni, sub rezerva anonimatului, au declarat că nu s-a primit deocamdată o astfel de invitație din partea Casei Albe.

Publicația Yediot Aharonot a citat surse neidentificate apropiate Departamentului de Stat al SUA conform cărora liderul american l-ar fi invitat pe Netanyahu pentru discuții la jumătatea lunii iulie.

Citeşte şi Israelul a spionat cu un virus informatic negocierile privind DOSARUL NUCLEAR iranian

Benjamin Netanyahu a criticat acordul de principiu convenit în aprilie de grupul ‘5 plus 1’ (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța, China și Germania) și Iran, Israelul temându-se că înțelegerea îi va permite Teheranului să se doteze cu arme nucleare.

Autoritățile iraniene au declarat constant că programul nuclear dezvoltat de Iran are un caracter exclusiv civil.