Obezele fermecătoare: Vezi grăsanele lumii prin lentila aparatului de fotografiat GALERIE FOTO

Un fotograf italian care nu crede in "dictatura gusturilor" s-a lansat intr-un proiect artistic de anvergură prin care incearcă să demonstreze că şi ceea ce pare a fi urât sau iese din standardele acceptate unanim poate fi ceva fermecător. Şi-a ales ca subiecte femeile obeze, pentru care are, delatfel, o pasiune.

21 dec. 2012, 12:07

Fotograful italian Yosi Loloi, în vârstă de 36 de ani, a realizat imagini incredibile ale unor femei cu obezitate morbidă. În ciuda stării lor, grăsanele sunt provocatoare, sexy şi chiar au farmec. Ele au pozat cu plăcere, de dragul artei, pentru vestitul fotograf  care este pasionat de femeile „cu greutate”, cărora le-a dedicat un proiect personal, început în 2006, „Fat Acceptance”, scrie The Sun.

„Am vrut să demonstrez că frumuseţea nu este numai un atu al perosoanelor slabe (…) M-am concentrat pe dimensiunile şi feminitatea lor, ca o formă de protest faţă de discriminare (…) Intenţia mea este să arăt femei grase într-o manieră ce nu poate fi criticată”, a explicat artistul, adăugând că, pentru el, „aceste femei sunt sculpturi umane” şi că nu există o „dictatură gusturilor” care le-ar putea fi impusă tuturor.