Obicei macabru în satul Denisei Răducu. Familia artistei respectă DATINA ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE FOTO

Localitatea natală a Denisei Răducu poate concura, cu lejeritate, la titlul de cea mai macabră comună din România. Iar asta pentru că o tradiţie de-a dreptul șocantă este respectată cu sfinţenie de toţi locuitorii.

30 aug. 2017, 07:26

De cum păşeşti în localitatea natală a regretatei artiste Denisa Răducu un fior rece îţi cuprinde tot corpul, scrie spynews.ro. O datină de-a dreptul macabră este respectată cu stricteţe de localnici. Mai exact, în faţa fiecărei locuinţe se află mai multe cruci, în funcţie de câţi oameni au încetat din viaţă în ograda respectivă. Aşa că, de-a lungul drumului poţi „admira” sute de asemenea de monumente funerare ce se află la loc de cinste în faţa caselor din sat.

Citeşte şi Scandal în familia Denisei Răducu, înainte de Parastas. Iubitul regretatei artiste şi mama acesteia, la cuţite

Până şi la casa natală a Denisei Răducu există un astfel de monument. Ce-i drept Emilian Răducu a ales să monteze pe gardul din faţa casei o cruce din marmură de dimensiuni mici, nu foarte evidentă, spre deosebire de restul crucilor care tronează în dreptul imobilelor din Ştefăneşti.

Răpusă de o boală cumplită

Diagnosticată cu carcinom hepatocelular, Denisa Răducu a încetat din viaţă la data de 23 iulie, în Bucureşti. Timp de câteva luni, artista a luptat cu boala cumplită, iar medicii au făcut tot ce se poate pentru a o scăpa din ghearele morţii. Mai mult, pe lângă tratamentele medicale specifice bolii de care suferea, Denisa a încercat și un tratament complementar, naturist, dar, din păcate, nici acesta nu a salvat-o.