Obiceiul banal care îți poate distruge dinții. Greșeala pe care orice român o face în fiecare zi!

Dantura este una dintre cărțile de vizită a oricărui om. De altfel, este unul dintre elementele cheie pentru sănătatea generală a organismului.

11 apr. 2022, 16:19
Obiceiul banal care îți poate distruge dinții. Greșeala pe care orice român o face în fiecare zi!

Obiceiul banal care îți poate distruge dinții. Trebuie să știm că dantura ajută la procesul de digestie și e responsabilă pentru mestecarea alimentelor care trebuie să ajungă în organism într-o anumită formă.

Obiceiul banal care îți poate distruge dinții. Greșeala pe care orice român o face în fiecare zi!

Totodată, specialiștii spun că există o legătură strânsă între problemele dentare și cele cardiovaculare, asta demonstrând încă o dată cât de important e să avem dinții sănătoși.  Totodată, un obicei banal ne poate pune în pericol sănătatea dentară. Astfel, trebuie să știm că scobitorile afectează dinții, pe termen lung și pot provoca infecții și parodontoză.

„Deşi sunt printre cele mai la îndemână instrumente de curăţat interdentare, scobitorile sunt şi cele mai nocive pentru sănătatea orală. În primul rând, în funcţie de calitatea scobitorii, multe se pot rupe, lăsând astfel fragmente, vârfuri de scobitoare în gingie. Nescoase imediat, aşchiile pot cauza inflamaţie gingivală şi ulterior infecţie.

În caz că vi se întâmplă aşa ceva, încercaţi întâi să scoateţi fragmentul, după care, dacă nu reuşiţi, prezentaţi-vă de urgenţă la un medic stomatolog. Apoi, simpla înţepare a gingiei cu scobitoarea produce o cale de acces a bacteriilor, predispunând astfel parodonţiul la infecţii.

Citește și: Specialiștii trag semnalul de alarmă. Obiceiul nociv care ne distruge în fiecare zi organismul fără să ne dăm seama! Trebuie să avem mare grijă!
Un alt impact negativ al utilizării scobitorii este şi retracţia gingivală, care apare ca reacţie a agresiunii mecanice.

Mai ales când avem lucrări dentare (coroane, faţete, etc.), retracţia gingivală aduce consecinţe dezastruoase în plan estetic, expunând dintele preparat de sub lucrare, care, de multe ori, poate avea o culoare diferită faţă de cea a lucrării.

Dacă există spaţii mari şi dificil de igienizat între dinţi, indicat este să vă adresaţi medicului dentist pentru a găsi împreună o soluţie optimă”, spune medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, potrivit Click! pentru Femei.

Citește și: Motivul pentru care mireasa sau mirele calcă pantoful partenerului în ziua nunții. Se spune că viața se schimbă după această tradiție! Ce semnificație are obiceiul