Obiceiuri ale celor mai optimişti oameni

Optimistii sunt mai sanatosi, mai putin stresati si au un risc mult mai mic de a face atac cerebral decat cei care vad tot timpul jumatatea goala a paharului.

06 mart. 2015, 20:52
Obiceiuri ale celor mai optimişti oameni

Iata cateva obiceiuri ale oamenilor optimisti pe care le poti imprumuta si tu. Ele apar in caretea “Optimism contagios”, scrisa de David Mezzapelle.

Sunt recunoscatori

Totul incepe cu binecuvantarile. Daca nu esti recunoscator pentru lucrurile bune din viata ta, nu vei fi niciodata multumit. Fa un “inventar” al tuturor lucrurilor bune din viata ta. Nu neglija nici obstacolele, esecurile si lucrurile grele. Ele nu sunt altceva decat niste borne ale intelepciunii tale pentru care trebuie sa multumesti, caci te-au facut sa vezi o alta perspectiva a lucrurilor. Ti-au dat putere, te-au invatat sa fii perseverent si rabdator.

CITEŞTE ŞI: O stare de spirit optimistă poate păstra inima sănătoasă

Iarta

E mai usor de zis decat de facut, insa daca nu ierti nu-ti poti gasi linistea. Cel mai usor ca sa poti ierta este sa te gandesti la trecut ca la trecut si sa-l lasi in urma. Apoi, gandeste-te ca, probabil, persoana care ti-a gresit si-ar dori sa stearga ce-a fost. Fa pace cu trecutul tau, astfel incat sa nu-ti tulbure prezentul. Cand vei reusi asta, vei avea o viata pozitiva si fericita.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro