Obiceiuri alimentare sănătoase care-ţi vor schimba viaţa

Chiar şi cele mai mici schimbări în modul alimentaţiei de zi cu zi pot aduce numeroase beneficii vieţii tale, atât din perspectiva sănătăţii, cât şi a siluetei.

04 nov. 2015, 06:30
Obiceiuri alimentare sănătoase care-ţi vor schimba viaţa

Nu renunta la alimentele preferate
Poti sa te bucuri in continuare de alimentele tale preferate atat timp cat limitezi semnificativ cantitatea ingerata. O portie mica de cartofi prajiti poate fi mancata o data pe luna, dar nu mai des, spre exemplu.

Totodata, un patratel de ciocolata dimineata nu-ti va face rau. Ideea de baza este sa nu iti interzici consumul anumitor alimente caci interdicitia pe care ti-o impui iti va genera o stare de spirit general proasta si te va impinge, la un moment dat, sa dai iama in alimentele interzise.

Fa-ti un plan alimentar
Daca te cuprinde foamea la birou si nu ai nimic la pachet, cel mai la indemana iti va fi sa iei niste covrigi si un sandwich de la magazinul din colt. Pentru sanatate si silueta astfel de momente trebuie eliminate, secretul unei alimentatii echilibrate fiind, in esenta, planificarea.

Gandeste-te de dinainte cu o zi ce urmeaza sa-ti iei la pachet la serviciu, ce urmeaza sa mananci a doua zi pentru ca foamea sa nu te ia prin surprindere. Fa-ti un plan alimentar care sa contina cantitati moderate de alimente sanatoase.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro