Obiceiuri bizare de Crăciun. Unde se pun castraveţi muraţi în brad şi unde se împodobeşte bananul

Crăciunul înseamnă sărbătoare în familie, alături de cei dragi, de prieteni, înseamnă bucurie, plăcerea de dărui şi de a te bucura de cadouri. Pe lângă toate acestea, Crăciunul vine cu tot felul de obiceiuri şi superstiţii, unele chiar bizare.

24 dec. 2021, 12:58
Obiceiuri bizare de Crăciun. Unde se pun castraveţi muraţi în brad şi unde se împodobeşte bananul

Impodobirea bananului de Crăciun

In India, doar 2,5% din populatie este crestina. Crestinii de aici ofera cadouri si au masa incarcata cu bunatati ca si in restul lumii, insa din cauza ca in India nu se gasesc brazi ori pini pentru a fi decorati, de obicei, impodobesc un banan sau un mango. De asemenea, frunzele acestor pomi sunt folosite pentru decorarea caselor.

Castravete murat în bradul de Crăciun

Familiile germane obişnuiau să atârne în brad, ca ultim ornament, un glob in forma de castravete. Ornamentul era bine ascuns, iar în prima zi de Crăciun copiii mergeau sa-l caute. Cel care găsea castravetele primea un cadou în plus şi se spunea că va avea noroc în anul care urma.

Obiceiul a fost preluat si de americani, orasul Berrien Springs din America fiind considerat ”capitala internationala a castravetelui murat”.

Citeşte şi: Restricţii de Sărbători: Măsuri dure aplicate românilor care vin acasă de Crăciun şi Revelion DOCUMENT

Aruncarea pantofului pentru a te mărita anul viitor
Dacă vrei să te căsătoreşti la anul, anuncă pantoful. În Cehia şi Slovacia se obişnuieşte ca în ziua de Crăciun, fetele de măritat să se aseze cu spatele de uşa de la intrare şi să arunce un pantof peste umăr. Daca pantoful aterizeaza cu varful catre usa, fata îşi va găsi perechea şi se va casatori in curand.

Sosete agăţate de Craciun la fereastră
Craciunul este o sarbatorit şi in Filipine. Copiii obişnuiesc să lase ciorapii proaspat spalati si pantofii curati pe pervarzul ferestrelor pentru ca cei trei magi sa le lase daruri cand trec pe la casele lor.

Citeşte şi: Cum faci bradul natural de Crăciun să reziste mai mult

Vizite la cimitir de Crăciun

Finlanda, în ajun de Crãciun, toată familia merge la cimitir cu lumânãri şi cântând, pentru a-şi onora morţii.