Obiceiuri bune şi proaste pe care copilul le învaţă de la părinţi

Multi dintre noi am asistat cel putin la un comportament total nepotrivit al unui copil razgaiat. Ne-am enervat pe copil, chiar daca nu am facut niciun comentariu rautacios, fara sa luam in considerare ca si obiceiurile bune, si obiceiurile rele copilul le-a invatat, mai mult ca sigur, de la parintii sai.

27 feb. 2015, 07:11
Obiceiuri bune şi proaste pe care copilul le învaţă de la părinţi

Comportamentul, atitudinea, chiar si personalitatea se dezvolta, inainte de toate, in familie, inca din primii ani de viata. De la mama, de la tata sau de la alte rude care petrec mult timp cu el, micutul deprinde si obiceiurile bune, si pe cele proaste, din acest motiv cei care au grija de copil trebui sa fie atenti si la propriul comportament. Iata ce obiceiuri invata copilul din familie!

1. Vorbitul la telefon

Cum si cand vorbesc parintii la telefon tin de obiceiurile lor de comunicare prin tehnologie, ce vor fi deprinse si de copiii lor. Parintii care sunt curiosi sa afle cum arata ei vorbind la telefon trebuie doar sa se uite la copiii lor. Acestia vor spune frumos „Buna”, „Buna ziua”, „Ce mai faci?”, pe un ton calm si prietenos daca asa vorbesc si parintii lor, sau vor tipa in telefon si vor gesticula daca acesta este comportamentul pe care-l observa la parinti.

2. Reactiile zgomotoase

Copilul ofteaza prelung atunci cand nu-i convine ceva sau scoate un „iiiiiiii” prelung si ascutit atunci cand se bucura?! Cel mai probabil este tot un obicei deprins de la parinti. Reactiile zgomotoase in diverse situatii sunt tot un stil de comportament deprins de la parinti.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro