Obiceiuri care te îmbătrânesc peste noapte

În timp ce procesul de îmbătrânire este inevitabil, cu siguranță cele mai mult dintre noi ne dorim să îmbătrânim cu grație. Somnul de calitate, produsele folosite, rutina de îngrijire a pielii și alimentația sunt factorii care provoacă încetinirea sau accelerarea îmbătrânirii. Însă, există câteva obiceiuri zilnice care provoacă deteriorarea pielii, și anume:

16 ian. 2018, 09:20
Obiceiuri care te îmbătrânesc peste noapte

Dormi cu fața în pernă

Ai obiceiul de a dormi pe burtă și cu fața în pernă? Ar trebui să renunți la el. Dormitul cu fața în pernă provoacă umflarea feței și a ochilor – sunt cauzate de gravitația tragerii lichidului în față. acesta este motivul pentru care colagenul își pierde din putere și pielea se lasă și pare că ai fața îmbătrânită. Pentru a evita efecte gravitației, ar trebui să dormi pe spate.

Nu te demachiezi

După o zi lungă și obositoare nu ai chef și nici energie necesară pentru  a te demachia. Acest lucru se poate întâmpla des și alegi să adormi fără să te demachiezi. Acest obicei nu este sănătos, deoarece toate produsele conțin substanțe chimice care afectează tegumentul. În plus, calitatea diferă de la produs la produs, iar efectele sunt diferite. Îmbătrânirea prematură a pielii este una dintre ele. Alege să te demachiezi seară de seară și să aplici apoi pe față o cremă sau o loțiune hidratantă.

Aplici prea mult machiaj

Este posibil să nu știi, dar produsele destinate îngrijirii pielii conțin retinol, care este folosit pentru a preveni ridurile și pentru a lupta împotriva acneei. Dar dacă amesteci mai multe tipuri de produse, acest lucru poate provoca iritarea și uscare pielii. astfel de probleme dermatologice te fac să pari mai în vârstă, plus că accelerează procesul de îmbătrânire.

Nu bei suficientă apă

Când nu bei suficientă apă apare deshidratarea. Apa este o componentă esențială a pielii care o lasă fermă și catifelată. Bea zilnic cei doi litri de apă recomandați, iar pielea îți va mulțumi. Nu vei mai avea tegumentul uscat sau lipsit de vitalitate.

Scapă rapid de riduri cu aceste sfaturi simple