Obiceiuri enervante, dar foarte importante ale copiilor mici

Copiii sunt o încântare. Când sunt mici sunt mereu în căutarea lucrurilor noi, experienţelor care să le lărgească universul cunoaşterii. Dar unele dintre obieceiurile pe care le au sunt de-a dreptul enervante.

01 apr. 2016, 19:53
Obiceiuri enervante, dar foarte importante ale copiilor mici

Se joaca cu mancarea

Te-ai chinuit sa prepari cea mai gustoasa mancare pentru copilul tau si numai doua lingurite ii ajung in stomac. Restul sunt in cap, pe fata, pe podea, pe pereti etc.

Inainte de a te mai enerva cand se intampla asta, afla ca prin acest proces bebelusul tau invata. El experimenteaza textura, mirosul, gustul. Specialistii spun hotarat: cu cat iti lasi copilul sa se joace cu mancarea, cu atat ii vei stimula dorinta de a manca. Un studiu a demonstrat faptul ca bebelusii care se joaca cu diverse alimente retin mai repede denumirea lor decat cei care nu sunt lasati sa se joace cu mancarea.

Fac dezordine

Casa in care traieste un copil mic nu va fi niciodata curata. Poate doar atat timp cat lipseste copilul din ea. Aceasta joaca, insa, le dezvolta copiilor abilitati motorii pentru ca sunt angrenate in joc toate simturile si creativitatea.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


loading...