Obiceiuri pentru menţinerea sănătăţii inimii

Pentru a trai sanatos si pentru a-ti proteja organismul, uneori ai nevoie de multe motive si exemple de „asa nu”, redate prin statistici si procentaje. Preventia este intotdeauna cel mai bun tratament, asa ca iti prezentam cateva obiceiuri prin care iti poti proteja inima.

07 feb. 2016, 09:16
Obiceiuri pentru menţinerea sănătăţii inimii

Bea suc de rodie si consuma curmale

Cand ai pofta de o gustare, incearca una sanatoasa – alege cateva curmale si nu o punga cu chips-uri. De asemenea, in locul unei bauturi carbogazoase, un suc natural de fructe (mai ales de rodie) este de preferat. Conform unui studiu realizat de un grup de cercetatori din Israel, jumatate de pahar de suc de rodie si trei curmale, consumate in mod regulat, te pot ajuta sa previi depunerea de placa pe artere. Aceasta combinatie reduce stresul oxidativ cu 33%, dar si nivelul de colesterol cu 28%. Se presupune ca antioxidantii prezenti in aceste doua ingrediente au capacitatea de a preveni ateroscleroza.

Mananca alune

Poate parea surprinzator, dar nu toate grasimile sunt daunatoare, desi par a fi inamicul in toate dietele. Insa daca sunt consumate ca parte unui regim alimentar echilibrat, se pare ca pot mentine functiile vasculare la un nivel normal. Cercetatorii de la departamentul de stiinte nutritionale al Pennsylvania State University sustin ca sunt un inlocuitor ideal pentru acele alimente bogate in grasimi si care nu ofera nutrienti.

Citeste mai mult pe curademiere.ro