Obiceiuri rele care îţi fac bine. De ce e bine să amâni câteodată lucrurile pe care le ai de făcut

Obiceiurile zilnice ne pot pastra in forma maxima sau, dimpotriva, sa ne dea peste cap intregul organism. Insa care sunt obiceiurile bune si care sunt cele gresite? Iata cateva studii care dau peste cap vechile credinte in ceea ce priveste obiceiurile nesanatoase si cele bune pentru organism, conform specialistilor cercetatori citati de weather.com.

13 apr. 2019, 19:54
Obiceiuri rele care îţi fac bine. De ce e bine să amâni câteodată lucrurile pe care le ai de făcut

Obiceiul 1: Bei cafea in loc de apa

Cercetatorii de la Universitatea Vanderbilt din Nashville dau liber la cafea. Potrivit acestora, cafeaua ajuta la buna circulatie a sangelui in muschi si in celulele creierului. In plus, scade la jumatate riscul de a dezvolta diabet. Cat despre efectul de deshidratare, cercetatorii de la Universitatea din Nebraska spun ca organismul absoarbe exact aceeasi cantitate de lichid, fie ca e vorba de apa, ceai sau cafea. Asta nu inseamna insa ca de-acum incolo vei bea numai cafea in loc de apa. Stim foarte bine ca ce e mult strica, indiferent despre ce e vorba.

 

Obiceiul 2: Amâni treburile de facut

Aproximativ 75% dintre persoane amana cateodata sarcinile programate in agenda, cel putin asa reiese dintr-un sondaj realizat la Universitatea din Calgary, Canada. Iar asta face bine pentru sanatate, potrivit cercetatorilor de la Facultatea de Medicina din Hamburg, Germania. Pauzele in care te joci, citesti si trimiti un e-mail haios, in care iti verifici contul de Facebook etc. ajuta corpul sa se destreseze si previn aparitia durerilor de orice fel. Specialistii germani recomanda pauzele de scurta durata (8 minute) cu o frecventa mai mare in locul unei pauze prelungite de o ora.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO