Obiceiuri zilnice care îţi distrug pielea

Grija excesivă față de ten, pe lângă o serie de obiceiuri nu tocmai sănătoase, pot lăsa urme grele pe față. Vezi unde greșești și ce trebuie să faci pentru a avea o piele mai sănătoasă.

06 apr. 2015, 13:47
Obiceiuri zilnice care îţi distrug pielea

5 obiceiuri zilnice care îți distrug pielea:

Consumul de cafea. Băutura energizantă de dimineață ne poate da un tonus mai bun, însă cu anumite costuri. Băută în cantități mari, cafeaua va duce la uscarea pielii și la accentuarea ridurilor, în special din cauza cantității de cofeină asimilată de organism. Pentru a evita pe cât posibil îmbătrânirea pielii, încearcă să te hidratezi cât mai bine, iar dacă tot bei o cafea, ai grijă să ai alături și un pahar cu apă.

Citeşte şi Obiceiuri sănătoase pe care sa le ai înainte de culcare

Dușurile fierbinți și lungi. Știm că după o zi obositoare la birou vrei să te relaxezi cu un duș sau o baie fierbinte. Nu uita însă că apa la temperaturi mari va duce la distrugerea primului strat al pielii și la înlăturarea uleiului natural produs de aceasta tocmai în scopul protejării și a hidratării epidermei.

Sari peste mesele principale. Este lesne de înțeles cum alimentația contribuie la o sănătate a organismului, iar pielea este și ea afectată de regimul precar. Nu uita că ai nevoie de multe vitamine, mai ales de cele de tip A, C și E, care vor ajuta tenul să se regenereze. Încearcă deasemeni să reduci, pe cât posibil, cantitatea de sodiu, întrucât acesta va absori umezeala din piele și o va lăsa uscată și deshidratată.

Citește mai multe în Revista Teo.