Cele mai SCUMPE şi INUTILE obiecte de lux: De la sutienul cu diamante, la aspiratorul placat cu aur

Există oameni care au atât de mulţi bani încât nu ştiu ce să facă cu ei. De asemenea, există companii care au reuşit să transforme produse obişnuite, cum ar fi telefoanele mobile, paturi sau chiar aspiratoare, în produse de lux care costă milioane de lire. Cu toate că placarea cu aur sau încrustarea diamantelor nu îmbunătăţeşte calitatea unui produs, astfel de ediţii de lux continuă să fie cumpărate de persoanele care vor să deţină produse unicat.

14 feb. 2013, 14:37

Cel mai scump sutien din lume costă 8,6 milioane de lire. El a fost conceput de compania Victoria’s Secret şi a fost purtat de modelul Heidi Klum. Piesa principală este un diamant de 90 de carate, înconjurată de peste 1.200 de safire din Sri Lanka.

Baldaccchino Supreme poate fi considerat patul suprem. Costă patru miliaone de lire şi include peste 107 kilograme de aur solid, de 24 de carate. Este construit din lemn de castan, frasin şi cireş, alături de mătase italiană, bumbac şi foiţă de aur. Există doar două astfel de paturi în lume, construite de designerul britanic Stuart Hughes şi de firma de mobila Hebanon, în anul 2011. Unul dintre ele a fost deja cumpărat de un italian.

Cel mai scump aspirator costă 800.000 de lire, echivalentul la peste un milion de euro. El este placat cu aur de 24 de carate, are un motor performant şi un sac de gunoi de culoare verde. Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, există doar 100 de astfel de aspiratoare.

O rochie creată de designerul britanic Debbie Wingham este considerată una dintre cele mai scumpe din lume, cu un preţ de 3,5 milioane de lire. Cântăreşte peste 13 kilograme, fiind încrustată cu diamante negre, de 50 de carate. Croirea rochiei a durat şase luni şi a fost prezentată pentru prima oară la Săptămâna Modei de la Kiev, în cursul lunii septembrie a anului trecut.

Vorbind de telefoane, un om de afaceri australian a comandat un iPhone 4S mai special. El a fost încrustat cu 500 de diamante albe, 53 dintre ele modelând logo-ul Apple. Butonul telefonului este un diamant de 2,6 carate. Preţul este unul pe măsură, de 6 milioane de lire.

Un Ferrari construit acum 50 de ani şi condus de pilotul Sir Stirling a fost vândut cu 22,7 milioane de lire, în luma decembrie. Modelul 250 GTO a fost cumpărat de magnatul olandez Eric Heerema. Acesta a fost unul dintre cele 8 maşini Ferrari vândute în ulimele luni care au adus peste 97 de milioane de lire caselor de licitaţii care le-au vândut.

Indianul Datta Phuge a dezvelit în cursul lunii ianurie un tricou din aur, creat de el pentru a-l ajuta să atragă femei. Milionarul a cheltuit 14.000 de lire, iar pentru acest proiect au lucrat 15 bijutieri. De asemenea, el a dorit două brăţări care să se asorteze cu tricoul.

Citeşte şi: Cele mai scumpe cadouri din lume: Ce primesc bogătaşii lumii de Crăciun FOTO