Observatorul OSCE ucis în Ucraina este un american

Observatorul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) ucis duminică în explozia unei mine în Estul rebel al Ucrainei este un american, a anunțat OSCE, potrivit AFP.

23 apr. 2017, 17:57
Observatorul OSCE ucis în Ucraina este un american

Alți doi observatori, de naționalitate germană și cehă, au fost răniți în această explozie și internați în spital, a precizat adjunctul șefului Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) a OSCE în Ucraina, Alexander Hug, într-o conferință de presă organizată la Kiev.

Patrula a sărit în aer pe o mină lângă satul Prișib (Prychyb), în regiunea separatistă Lugansk.

„Explozia a fost suficient de puternică pentru a perfora vehiculul blindat”, informase anterior un responsabil OSCE, adăugând că toate vehiculele misiunii sunt blindate.

Potrivit Agerpres, într-un comunicat postat pe site-ul lor, separatiștii din Lugansk au anunțat că patrula OSCE a părăsit ruta principală și a luat-o pe un traseu puțin sigur. „Am avertizat de mai multe ori SMM a OSCE că este necesar să fie respectate măsurile de securitate”, se mai spune în comunicatul separatiștilor proruși.

Estul Ucrainei a intrat de curând în cel de-al patrulea an de confruntări între rebelii proruși și Kiev. Conflictul a făcut aproape 10.000 de morți de la declanșarea sa în aprilie 2014, la o lună după anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia.