Replici şocante în legătură cu despărţirea lui Băsescu de PDL: „S-a făcut o întrerupere de sarcină”

Prim-vicepreşedintele PDL, Dorin Florea a afirmat, marţi că preşedintele Băsescu este legat de PDL "placentar şi ombilical". Replica la afirmaţia sa a venit din partea consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. Consilierul i-a dat lui Florea o replică brutală, dar în acelaşi registru obstetrico-ginecologic.

09 apr. 2013, 18:08
Replici şocante în legătură cu despărţirea lui Băsescu de PDL: „S-a făcut o întrerupere de sarcină”

Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă despre relaţia Elenei Băsescu şi a lui Traian Băsescu cu PDL, Dorin Florea a spus că şeful statului va rămâne legat de partid.

Preşedintele este legat placentar, ombilical a fost legat de PDL, asta a fost, e clar şi va rămâne. Nu există o mamă să-şi renege copilul. Că se mai supără pe el, e altceva”, a spus Florea, de profesie medic.

Acesta susţine, însă, că PDL nu trebuie să se aştepte la ceva din partea lui Traian Băsescu, ci să demonstreze că ştie să facă ceea ce trebuie făcut, respectiv să prezinte, din opoziţie, problemele existente şi soluţiile.

„Când eşti pe picioarele tale, trebuie să demonstrezi că într-adevăr ştii să faci ceea ce trebuie făcut. Asta trebuie să facă PDL acum. Nu să se răţoiască, să facă opoziţie clară, să arate soluţii românilor”, a afirmat Florea.

Declaraţia i-a atras atenţia consilierului lui Băsescu, Sebastian Lăzăroiu care, într-o postare pe Facebook, îi răspunde lapidar: „Tocmai s-a făcut o întrerupere de sarcină, domnu’ Florea.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, duminică, la un restaurant din Capitală, cu iniţiatori ai fundaţiei „Mişcarea Populară”.

El a declarat, la final, că fundaţia ar putea fi un partener care să îl sprijine, dar el nu mai are nevoie de partide în momentul de faţă.

Chiar dezavuez mesajele drăguţe transmise de Videanu, de Anca Boagiu şi de Vass, ieri, de la Convenţie (sâmbătă, la CNC al PDL, unde au fost aleşi liderii PDL). Parteneriatul meu cu ei s-a încheiat, iar ce am vazut ieri la Colegiul PDL-ului mi-a confirmat că am făcut foarte bine că am încheiat această colaborare. Ei să-şi vadă de politica lor, aici discutăm despre o fundaţie care vrea să antreneze alte categorii de oameni decât pe cei care sunt în actualele partide”, a declarat preşedintele după întâlnire.