Ocazie unică la metrou: Călătorii pot să vadă în timp real cum se mişcă trenurile în subteran.Se deschide dispeceratul central Metrorex

ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA METROU. Călătorii care folosesc metroul ca mijloc de transport în Capitală, şi nu numai, au posibilitatea să vadă în timp real cum se mişcă trenurile în subteran. Cu ocazia aniversării a 37 de ani de la punerea în funcţiune a metroului în Bucureşti, compania de transport a anunţat că va fi deschis Dispeceratul Central al Metrorex unde se poate urmări live circulaţia trenurilor de metrou. 

17 nov. 2016, 10:41
Ocazie unică la metrou: Călătorii pot să vadă în timp real cum se mişcă trenurile în subteran.Se deschide dispeceratul central Metrorex

ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA METROU. Metrorex va organiza sâmbătă, 19 noiembrie 2016, la Dispeceratul Central Metrorex, Ziua Porţilor Deschise, eveniment care va marca 37 de ani de la înfiinţarea metroului bucureştean. În intervalul orar 10:00-14:00, în staţia de metrou Piaţa Unirii 1, călătorii sunt aşteptaţi să descopere cum funcţionează „inima metroului”. 

În luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel pleca spre stația Semănătoarea (Petrache Poenaru) primul tren de metrou. Evenimentul, care a marcat punerea în exploatare a metroului – „experimental cu public” – avea loc după cinci ani de lucrări anevoioase și alte zeci de decenii în care problema construirii unui metrou în București a fost ridicată de specialiști în repetate rânduri.

ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA METROU. În prezent, lungimea rețelei de metrou a municipiului București se întinde pe 69,25 km, distribuiți pe patru linii magistrale și 51 de stații. În construcție este Magistrala 5, cuprinsă între Râul Doamnei — Hașdeu (Operă), primul tronson al acesteia având o lungime de 6,8 kilometri, pe parcursul cărora sunt prevăzute 10 stații.

De asemenea, se continuă lucrările de extindere a Magistralei 4. Tronson Gara de Nord – Străulesti. Secţiunea Parc Bazilescu – Lac Străuleşti cu o lungime de 2,10 km, 2 stații de metrou-Laminorului și Străulești, și un depou. În curs de realizare este şi modernizarea instalaţiilor pe Magistralele 1, 2, şi 3, precum şi modernizarea instalaţiilor de control acces pentru 41 de staţii.

ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA METROU. Cele patru magistrale existente asigură transportul zilnic a peste 600.000 de călători, aproape în toate zonele oraşului. Metroul oferă un transport rapid, comod şi economic, îşi menţine cota de piaţă deţinută, numărul călătorilor transportaţi cu metroul reprezentând aproximativ 20% din numărul total al celor ce utilizează mijloacele de transport în comun, în timp ce lungimea reţelei de metrou reprezintă circa 4 % din totalul reţelei de transport public a Municipiului Bucureşti.