Ochiul Pământului, locul care e atât de frumos încât îți taie respirația. Românii îl ratează, deși vizitează des această destinație

Ochiul Pământului capătă nuanțe bogate de albastru și arată ca un ochi, asemănător cu cel al unui dragon, de unde și numele.

18 ian. 2024, 10:47
Ochiul Pământului, locul care e atât de frumos încât îți taie respirația. Românii îl ratează, deși vizitează des această destinație
Ochiul Pământului, unul dintre cele mai spectaculaose locuri din lume

Acest lac superb, datorită formei sale ovale și a culorii sale, a căpătat numele de Ochiul Pământului. Croația ascunde locuri splendide, la fel ca și acesta. Deși nu este la fel de cunoscut precum faimoasele Lacuri Plitvice, acest loc care seamănă cu forma unui ochi uman este un lac micuț care a fost creat de izvorul râului Cetina, situat la poalele lanțului muntos Dinara.

Citește și: Ce este „flacăra eternă”, fenomenul unic în lume pe care nici oamenii de ştiinţă nu au reuşit să şi-l explice. Locul spectaculos în care apa nu reuşeşte să stingă focul

Văzută de sus, este, fără îndoială, una dintre cele mai deosebite și fascinante frumuseți ale regiunii. Are o formă distinctivă a globului ocular, care este perfect vizibilă de pe dealurile care înconjoară laguna, dându-i porecla de Ochiul Pământului. Chiar dacă la prima vedere nu pare să aibă mare profunzime, este o iluzie optică.

De-a lungul timpului, unii scafandri s-au scufundat la 115 metri pentru a-i înțelege adâncimea, însă această mică gaură are adâncimi necunoscute. Nimeni nu cunoaște acest detaliu cu exactitate, dar se suspectează că are o adâncime de peste 300 de metri.

Ochiul Pământului nu este singura atracție din zonă. La câțiva metri de izvor se află Biserica Înălțarea Domnului, un templu ortodox din secolul XX, iar nu departe se pot vedea rămășițele unei biserici de la începutul secolului al IX-lea, una dintre cele mai vechi biserici croate, potrivit mybestplace.com.

Citește și: Locul din Scoția unde te poți muta cu doar 7.000 de lire! Mai sunt doar 4 locuitori, iar istoria orașului este una bizară

Lacul a devenit a devenit o destinație turistică foarte populară printre turiștii care caută activități de aventură. De asemenea, este destul de greu pentru înotători să se bucure de apă, deoarece este foarte rece. Cel mai comun mod de a admira Ochiul Pământului este cu caiacul.

Lacul este doar unul dintre numeroasele minuni ale Croației. Și plajele sunt printre cele mai impresionante și mai apreciate din întreaga lume, având forme bizare sau texturi diferite, au reușit să mențină viu interesul turiștilor.