Octavia Geamănu, momente de cumpănă după ce a dispărut de pe micile ecrane: “Ce-o să zică lumea?” “Ce-o să faci dacă…?”

Jurnalista Octavia Geamănu a avut parte de un șoc la începutul acestei veri atunci când, proaspăt întoarsă din concediu a aflat că a fost înlăturată de la pupitrul Observatorului de week-end, ediția de la ora 19.00 și înlocuită de șefii săi de la Antena 1 cu o altă prezentatoare.

27 aug. 2022, 22:53

Prezentatoarea TV a mărturisit într-una din postările sale de pe rețelele de socializare că în ultima vreme, s-a confruntat cu unele probleme care i-au afectat foarte mult starea de spirit. Asta din cauza unor persoane toxice care au tins să o judece pentru ce i s-a întâmplat în plan profesional și care îi puneau diverse întrebări referitoare la ceea ce o să se întâmple cu viața sa.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Octavia Geamanu (@ogeamanu)

Citește și Octavia Geamănu rupe tăcerea după ce a fost dată afară de la Observator. Face praf Antena 1: „Spun stop abuzurilor”

“Ce-o să zică lumea? Ce-o să faci dacă…? Astea sunt niște întrebări periculoase pentru starea de echilibru, pentru psihic, chiar și atunci când ți le pui singur, dar mai ales când ți le adresează cineva, într-un moment cheie al existentei tale. Fiecare tinde să judece situația în care se afla cineva prin prisma vieții pe care o trăiește. De observat cum oamenii liberi, care nu lasă grijile sa le anuleze existenta, deși au destule pe cap, n-or sa spună niciodată să nu faci ceva. Ei nu vor folosi negații. Îți vor explica felul în care văd lucrurile, într-un mod echilibrat, fără sa folosească cele două întrebări. Se vor arunca cu capul înainte, alături de tine…și-apoi mai vedeți voi. La fel cum se poate observa că cei care cad în plasa grijilor, frustrărilor, a nefericirii născute din propriile acțiuni, o nefericire mascată cu zâmbete mai mult sau mai puțin reușite, îți vor adresa fix cele două întrebări menționate mai sus. Pe drumul pe care decizi să mergi, alege să te însoțească oameni care simt ca tine, care cred în tine. Aceia sunt oamenii care nu-ți vor ucide spiritul, care te vor ajuta să rămâi…liber”, a scris Octavia Geamănu pe pagina sa de Instagram.

După două luni și jumătate în care a așteptat o explicaţie de la reprezentanţii Antenei Group pentru scoaterea sa de pe post, Octavia Geamănu a decis să dea trustul în judecată. Între timp, jurnalista merge încă la redacție și își îndeplinește atribuțiile fără să apară pe post.

Însă, toată această situație a afectat-o extrem de mult, acest lucru reiese dintr-o altă postare de pe rețelele de socializare în care vedeta își îndeamnă fanii să nu creadă în aparențe pentru că viața nu este roz după cum o prezintă anumite persoane pe Facebook și Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Octavia Geamanu (@ogeamanu)

”Să creezi aparențe, să spui că eșți bine atunci când nu ești, să zâmbești când nu-ți vine s-o faci, sunt toate reacții care pleacă din nesiguranță de sine, din teamă, din orgoliu, din lipsa de credință. Negarea unei stări prezente duce la îmbolnăvire. Viață nu e mereu roz (așa cum e prezentată adeseori pe fb sau instagram, mai ales de persoanele publice, care, după câte am tot văzut, au momente tardive de sinceritate și devin brusc “asumate”, mărturisind drame, depresii mascate din trecut). Ar fi nefiresc că viață să nu aibă și alte nuanțe. Libertatea de a putea fi cine ești are un preț, dar este fabuloasă”, a scris vedeta.

Octavia Geamănu are o comunitate de fani foarte numeroasă pe rețelele de socializare. De când au aflat vestea că prezentatoarea a fost scoasă de pe micile ecrane de către trustul pe care l-a slujit timp de 18 ani și a fost înlocuită cu o altă prezentatoare proaspăt angajată, oamenii i-au transmis zeci de mesaje de solidaritate vedetei.

Aceasta i-a sfătuit la rândul său, să își găsească oameni care sunt pe aceiași lungime de undă cu ei, care să îi susțin în ceea ce fac, să practice diverse activități și să se roage lui Dumnezeu și atunci când sunt veseli dar mai ales atunci când sunt în momente de cumpănă.

”Zilele astea îmi tot scriu oameni care traversează momente neplăcute, într-un semn de solidaritate, poate, cu ceea ce trăiesc eu. Celor care simt că nu se prea vede luminița de la capătul tunelului le spun așa: înconjurați-va de oameni care simt că voi, care va susțin oricât de nebunesc ar fi drumul pe care alegeți să mergeți; fiți realiști în raport cu posibilitățile (intelectuale, materiale); rugați-va și când sunteți bine în semn de mulțumire, nu doar când va e greu; ascultați muzică; petreceți timp în natură; mergeți pe jos cât mai mult; citiți cărți…și mai adăugați voi ce va face bine. Dacă viață va aduce într-o situație neplăcută, Dumnezeu va traversa împreună cu voi acel moment, pentru că, real, niciodată nu suntem singuri. Gânduri bune să se-adune”, a mărturisit prezentatoarea TV.

Citește și Octavia Geamănu, primul mesaj după ce a fost dată afară de Observator: „Munceam foarte mult să demonstrez că merit să evoluez”