Octavian Jurma, avertisment pentru români după relaxarea restricţiilor: „Noua variantă a Omicron pare să ocolească vaccinul. Va deveni dominantă săptămâna viitoare”

Octavian Jurma îi avertizează pe români că pandemia nu s-a terminat, deşi au fost relaxate restricţiile. Acesta susţine că noua variantă a Omicron va deveni dominantă săptămâna viitoare în România.

10 mart. 2022, 22:28
Octavian Jurma, avertisment pentru români după relaxarea restricţiilor: „Noua variantă a Omicron pare să ocolească vaccinul. Va deveni dominantă săptămâna viitoare”

Octavian Jurma, avertisment pentru români după relxarea restricţiilor. Medicul susţine că noua variantă a Omicron, BA2.2, pare sa fie prima versiune adaptata sa ocoleasca apararea indusa de vaccin.

Octavian Jurma, avertisment pentru români după relxarea restricţiilor

Cercetătorul atrage atenţia într-o postare pe Facebook că versiunea BA.2 a ajuns la 40% pondere in Romania si va fi dominanata probabil saptamana viitoare.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 10 martie. Puţin peste 3500 de noi infectări şi 70 de decese în prima de zi după ridicarea restricţiilor COVID

„Versiunea BA.2 a ajuns la 40% pondere in Romania si va fi dominanata probabil saptamana viitoare. Delta este in revenire cu o crestere la 1.34% fata de 0.75% saptamana precedenta.

Desi in Romania sarbatorim ostentativ sfarsitul tiraniei mastii, pandemia nu a primit instintarea ca s-a terminat si nici ca ar trebui sa devina si mai blanda decat „mult mai blanda”.

Pandemia ne multumeste in schimb ca am hotarat oficial nu doar sa o ignoram ci si sa o invitam eliminand orice piedica din calea sa.
Daca ne uitam un pic la ce se pregateste la orizont vedem ca Omicron produce in Asia un dezastru mult mai mare decat in oricare din valurile precedente. De asemenea Omicron livreaza mutatii mai repede decat oricare alta varianta de pana acum.

Familia Omicron se mareste astfel cu varianta BA.2.2, o versiune mai infectioasa si aparent mai periculoasa decat BA2, care este deja 100% dominata in Hong Kong si a ajuns si in UK.

BA2.2 pare sa fie prima versiune adaptata sa ocoleasca apararea indusa de vaccin, un motiv in plus sa adoptam strategia vaccinare-plus (vaccin+masca+ alte masuri) si sa nu abandonam masca si vaccinarea.

In perioada urmatoare trebuie sa ne concentram pe siguranta copiilor mai ales in scoli, unde valurile urmatoare vor lovi tot mai rau.

Atat ca medic cat si ca pacient, inteleg nevoia oamenilor de a nega o realitate care nu le convine. Daca insa nu poti intelege conceptul de variante virale mai bine sa te feresti de comentarii negationiste pe genul asta de postare si mergi cat mai repede sa iti faci boosterul”, avertizează medicl pe Facebook.

Citeşte şi Carantinarea persoanelor a fost abrogată. DOCUMENT Măsura se aplică după apariţia în Monitorul Oficial

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, joi, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate circa 2.640 de persoane, din care 447 cu prima doză sau doza unică de la Johnson & Johnson. Alte 1.316 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia/ doza de rapel, în cazul vaccinului Johnson & Johnson.

În intervalul menţionat nu a fost raportată nicio reacţie adversă. Un număr de 123 de reacţii adverse sunt în curs de investigare; nu au fost raportate cazuri severe.

Numărul total al persoanelor vaccinate este de 8.115.211, din care 8.078.323 cu schema completă. Până în prezent, 2.545.519 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia/ doza de rapel.