Octavian Jurma, replică pentru premierul Cîţu: Nu toţi românii vor simţi beneficiile creşterii economice. Zeci de mii de români nu vor mai fi în viaţă. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit

Octavian Jurma susţine că nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice promise de Guvern pentru anul viitor pentru că în următoarea perioadă zeci de mii de oameni vor muri. „Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit”, spune epidemiologul.

18 oct. 2021, 10:01
Octavian Jurma, replică pentru premierul Cîţu: Nu toţi românii vor simţi beneficiile creşterii economice. Zeci de mii de români nu vor mai fi în viaţă. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit

Epidemiologul Octavian Jurma critică autorităţile pentru modul în care au gestionat criza de coronavirus şi avertizează că valul 4 de COVID-19 va provoca moartea multor români în perioada următoare. Reacţia epidemiologului vine după ce premierul demis Florin Cîţu a susţinut într-o conferinţă de presă, că „bunăstarea românilor se simte deja”.

„Nu, nu toti romanii vor simti beneficiile cresterii economice. Pentru ca zeci de mii de romani nu vor mai fi in viata sa le simta chiar daca ar fi adevarate…
Inainte de a simti benficiile economice, cel putin 200,000 de romani vor simti gheara mortii sfartecand plamanii si trupul lor, lasandu-i cu sechele pe viata. Cel putin 20,000 nu vor mai simti nimic in decembrie. De sarbatori doar absenta lor va fi simtita de cei dragi.
Copii lasati fara parintii. Parinti lasati fara copii. Mamici ucise cu copilul lor in burta. Elevi si profesori ucisi in numele educatiei. Familii intregi ucise intr-o saptamana…”, avertizează epidemiologul.

Citeşte şi: PSD, reacţie după ce Cîţu a anunţat că economia „duduie”: „Un ultim spectacol al delirului. Ei se laudă şi economia se scufundă”

Octavian Jurma susţine că „pana in decembrie se va alege praful de cresterea asta economica, pentru ca nu poti avea crestere economica cand iti distrugi sistemul de sanatate publica pentru asta”.

„Criza sanitara va deveni criza umanitara si criza umanitara va deveni criza economica. Incredibil cata minte au cei care ne conduc cu entuziasm spre prapastie…”, mai scrie Jurma.

„De ce? Pentru ce? Ce beneficii economice justifica risipa aceasta inumana de viata? De ce suntem singura tara din lume care isi ucide cetatenii pentru bani?
Acestea sunt singurele raspunsuri pe care le mai astept de la Guvern, de la Parlament si de la Presedinte…
Ei ne-au cerut votul ca sa guverneze in numele nostru spre binele nostru si vreau sa stiu unde e binele romanilor care mor acum in cadenta de metronom, cate unul la fiecare 4 minute.
Tic, tac, un roman a murit pana ai terminat de citit. Fiecare vorba aruncata in vant este o viata aruncata in vant. Fiecare zi amanata sunt 400 de vieti curmate…”, concluzionează Octavian Jurma.